Om os

Velkommen til Ophelia Invest. Hvis du gerne vil lære at investere, er du landet det rette sted. Her får du adgang til artikler, bøger, podcast og onlinekursus. Hos os bliver du klædt på til at tage gode beslutninger for dig og din økonomi.

Vininvestering med Jero


Investering i ekslusive vine med danske Jero

Jero er en dansk Wine-Tech virksomhed, som har gjort det let for private at få adgang til eksklusive investerings-vine.

(Reklame) Vi samarbejder med Jero, fordi investering i vin kan have et godt potentiale i en veldiversificeret portefølje med lav risiko og stabile afkast.

Hvem er Jero?

Jero er en dansk WineTech-virksomhed, som har muliggjort investering i vin gennem deres elektroniske platform. Investering i vin kan være interessant som investeringsaktiv for mange, fordi afkastene er stabile og risikoen kan være lav. Vin har således potentialet til at være en rigtig attraktiv investering, men et lille udbud, høje priser og en kompliceret købsproces gør det ofte rigtig svært for private med begrænsede midler at komme i gang. Jeros ambition er at gøre investering i vin lige så nemt, tilgængeligt og attraktivt som investering i aktier.

Hvad laver Jero?

Navnet Jero kommer fra ordet Jeroboam, som er en betegnelse, der bruges om en treliters flaske i Bourgogne i Frankrig. Selskabet valgte navnet, fordi det viser, at de elsker vin og særligt i store flasker.

Jero er en virksomhed med en elektronisk platform, som faciliterer investering af eksklusive vine. Med Jeros kendskab til vinmarkedet og med deres leverandørforbindelser, udfører de den ofte tidskrævende proces ved selv at indkøbe eksklusive vine til vininvestorerne. De samler hele processen omkring vininvestering ét sted. De hjælper fra processens start til slut – de hjælper med porteføljeopbygning, opbevaring, forsikring, administration og salg af vin. Derudover tilbyder Jero blandt andet sine investorer webinarer, vinsmagninger og online kurser, med henblik på at give investorerne flere og bedre forudsætninger for fremtidig succes med investering i vin.

Hvorfor kan man potentielt tjene penge på vin?

De fleste af verdens eksklusive vinmarker er udnyttet til det maksimale. Det vil sige, at der er en begrænset produktion af eksklusive vine. Denne begrænsning medfører, at der er større efterspørgsel end der er udbud. Dette kan få priserne på vin til at stige. Derudover medfører det løbende forbrug af vin en reducering af det tilgængelige antal flasker på markedet. Fordi folk drikker vinen, bliver antallet af eksklusive vine på markedet mindre. Det kan medvirke til øget værdi af investeringsvin over tid.

En anden faktor, der også kan medvirke til stigende efterspørgsel og stigende værdi af investeringsvin over tid, er, at befolkningen i lande som Kina og Indien stadig får flere penge mellem hænderne. Vin er en luksusforbrugsvare, som denne del af verden også i stigende grad kommer til at efterspørge.

Kort sagt kan man sige, at investering i eksklusiv vin muligvis kan blive en måde at tjene penge på ud fra forholdet mellem udbud og efterspørgsel. Den voksende målgruppe for eksklusive vine øger efterspørgslen, og da producenterne ikke kan øge udbuddet på eksklusiv vin, er der kun én variabel, der har muligheden for at ændre sig, og det er prisen. Det er dog vigtigt også at være opmærksom på – ligesom med andre investeringer – at prisen også kan falde.

Vores muligheder som investor hos Jero 

Med en profil hos Jero får vi adgang til de mange eksklusive investeringsvine, og derudover udbyder virksomheden nogle fordele som for eksempelvis vinsmagninger og forbrugsvin til billigere priser.

Sammen med Jero fastlægger vi vores investeringsbehov, og selskabet hjælper os med at finde, udvælge og hjemtage de rigtige investeringsvine til lige præcis vores vinportefølje. Jero sammensætter vores portefølje ved at kigge på hvilke områder, producenter, vine og årgange, der passer til netop vores investeringsprofil. Men vi vælger fuldstændig selv, hvilke specifikke vine, der skal indgå i vores portefølje, mens Jero sørger for den praktiske del.

Gebyrer hos Jero

Jero opkræver to typer af gebyrer. Det første vedrører opbevaring og forsikring af vin, og det udgør 15 kroner inklusiv moms pr. flaske pr. år. Det andet gebyr i vininvesteringen er salgskommissionen, som udgør 5 procent inklusiv moms af salgsprisen på vinen.

Derudover tjener Jero også penge, når investorer køber vinen. Vinene bliver solgt til en vurderet markedspris, og derfor afhænger Jeros fortjeneste af omkostninger til vin, transport, forsikring og håndtering, inden den lander i investorers portefølje. Vinene er købt og betalt af Jero, og af den grund tilskrives dele af fortjenesten en eller anden form for renteelement.

Hvordan handler vi?

  • Trin 1: Opret en profil ved at kikke på ‘Opret Profil’ for at blive registreret på Jeros investeringsplatform. Oprettelse er gratis og uden forpligtelser. Efter vi har oprettet en profil, får vi en grundig vejledning, så vi som investorer er klædt på til at investere.
  • Trin 2: Lav den første investering. Her kan vi udvælge hvilke vine, der skal indgå i vores portefølje. Etableringen af vores vinportefølje gennem Jero kræver en minimumsinvestering på 25.000 kroner, og hvis man ønsker det, kan man godt investere mere. Efter køb ejes vinen af os som investorer. Jero tilbyder forsikring, løbende rapportering på vores investering og opbevaring under optimale forhold i deres vinkælder i København, mens vinene er i vores portefølje. Vinene er altid registreret i ens navn, så vi til en hver tid kan anmode om at få dem udleveret, hvis man ønsker at sælge eller drikke vinen. Får man udleveret sin vin, vil administration og tilbud om tilbagekøb ophøre. Efter opstart af vores portefølje vil Jero løbende sende investeringsforlag. På den måde kan vi udvide vores portefølje, hvis nogen af forslagene er attraktive for os.
  • Trin 3: Følg, sælg og geninvestér vin. Jero opdaterer om udviklingen af vores portefølje og markedet for vininvestering. Jero hjælper med at tilføje, sælge eller få udleveret vores vin. Som investorer modtager vi en kvartalsvis statusrapport. Udviklingen i værdien af din vin fastsættes på baggrund af gennemsnitspriser på det internationale vinmarked. På den måde får vi løbende et overblik over prisudviklingen i vores vinportefølje. Dette gør, at vi nemt kan følge de specifikke vine, som vi har investeret i. Hvis vi ønsker at tilføje, sælge eller selv at få udleveret vores vine fra vores portefølje, så hjælper Jero os med alt det praktiske. Salg af investeringsvin sker enten ved en aftale med Jero om at tilbagekøbe vores vin eller ved, at vi selv står for salget. Jero tilbyder at tilbagekøbe vores vin til en pris, der er fastlagt ud fra den gennemsnitlige internationale markedspris. Den endelige afregningspris fastlægges på baggrund af, hvilke og hvor mange vine vi gerne vil sælge, og hvornår de skal være solgt.

I krisetider

Værdien er vin kan være følsom over for geopolitiske usikkerheder som blandt andet handelskrisen mellem Kina og USA og Brexit. Vinen ejes af os som investorer. Vi har fra købstidspunktet derfor kun mellemværender med Jero i opkrævning af gebyr for opbevaring og forsikring af vinen. Skulle det ske at Jero går konkurs, vil vi enten kunne afhente eller få leveret vores vin på egen regning, eller vi kan flytte dem registreringsmæssigt over til Jeros underleverandør UrbanWineBox. Gør vi det sidste, sker opbevaring og forsikring til UrbanWineBox’s priser. Det hele kan gøres på ganske få arbejdsdage.

Fordele og ulemper

Fordele:

  • Investeringsvin bidrager til en veldiversificeret portefølje, hvor vi spreder vores investeringer ud over flere aktiver
  • Investering i vin kan anses som lav risiko, som potentielt kan skabe gode, stabile afkast. Det er dog vigtigt at nævne, at der stadig er risici forbundet med investering i vin.
  • Med Jero bliver det nemt at investere i vin, da hele processen omkring vininvestering samles ét sted. Her kan vi  få registrering, opbevaring og løbende overvågning og anbefalinger om vin til vores portefølje.

Ulemper:

  • Sammenlignet med fx investering i aktier, kræver det større startindskud at komme i gang. Det lyder på mindst 25.00 kroner, men er dog ikke højt i relation til feltet for vininvestering
  • Værdien af vin kan afhænge af geopolitiske usikkerheder som for eksempel Brexit.

SKAT

Jero indberetter ikke på vores vegne til Skat, og vi står derfor selv for indberetningen, når vi investerer gennem Jero. Vi i Ophelia Invest er dog ikke skatterådgivere, og det er altid smart selv at undersøge de specifikke forhold, der gælder for netop dig og din økonomi og eventuelt søge rådgivning.

Teamet

Direktionen i Jero består af Anders Tang, der er CEO, og han er ansvarlig for Jeros vision og strategi, administration, økonomi, salg, kunderelationer, compliance og finansiering. Anders har en HD-R Graduate Diploma i Business Administration fra Syddansk Universitet og en Master of Science i Business Economics and Auditing. Anders har erfaring inden for revision, investering og økonomi.

Martin Molt Ipsen er CXO (Chief Experience Officer), og han er student fra Køge Handelsskole. Martin er ansvarlig for markedsføring, partnerskaber, udvikling af digital platform og den generelle kundeoplevelse online og offline. Magnus Buchhave er Jeros vinanalytiker.

Vores fokus på selskabet

I podcasten Ophelia Invest Talks episode 213 har vi haft besøg CEO Anders Tang til en snak om hvordan vin om hvordan vin og champagne både giver høje afkast og har en stabiliserende effekt på resten af porteføljen.

Opsummering

Jero er en dansk virksomhed med en elektronisk platform, hvor man kan investere i vin.  Selskabets ambition er at gøre investering i vin lige så nemt, tilgængeligt og attraktivt som investering i blandt andet aktier. Jero samler hele processen omkring vininvestering ét sted. Virksomheden tilbyder hjælp med porteføljeopbygning, opbevaring, forsikring, administration og salg af vin.

Disclaimer  

Dette informationsmateriale samt tilhørende information skal ikke opfattes som rådgivning. Materialet er udarbejdet uden indblik i individuelle behov, risikotolerancer, mv. og kan på ingen måde erstatte professionel personlig rådgivning. Dette materiale er ikke udarbejdet i henhold til lovkrav beregnet til at fremme uafhængig investeringsanalyse. Sarah Ophelia Møss og Ophelia Invest kan ikke garantere at dette informationsmateriale er korrekt eller uden mangler, og kan ikke drages til ansvar for evt. fejl og mangler. Ophelia Invest og Sarah Ophelia Møss er ikke forpligtet til at opdatere dette informationsmateriale. Historiske afkast er hverken en garanti eller indikation på fremtidige afkast. Værdien af ens investeringer kan falde, såvel som stige, og investorer kan få mindre tilbage end de har investeret.

Ophelia Invest har en samarbejdsaftale med selskabet og modtager penge for at gøre opmærksom på selskabet. Vi stræber dog altid efter at være nysgerrige, objektive og have fokus på oplysning.