Om os

Velkommen til Ophelia Invest. Hvis du gerne vil lære at investere, er du landet det rette sted. Her får du adgang til artikler, bøger, podcast og onlinekursus. Hos os bliver du klædt på til at tage gode beslutninger for dig og din økonomi.

Cessatech udvikler smertestillende præparater til børn, så de ikke skal stikkes med nåle


(Reklame) Når børn er meget syge, skal de ofte have smertestillende medicin. De bliver stukket med nåle, hvilket gør ondt værre. Virksomheder udvikler og forbedrer konstant medicin og medicinske behandlinger. Det gavner patienterne, at de kan få den bedst mulige behandling. Disse tiltag er oftest rettet mod voksne patienter. Børn har nogle andre behov end voksne, men der mangler i høj grad forskning der bygger på data, som sikrer de mest optimale og brugbare behandlinger til børn.  

Selskab Cessatech udvikler smertestillende medicin, som er skræddersyet til børn. De udfylder det nuværende hul i markedet. Læs videre og find ud af, hvem Cessatech er, hvad de laver, og om det er et selskab du vil investere i.

Hvad laver Cessatech?

Cessatech er en dansk virksomhed. Selskabet er et projekt fra Rigshospitalet, der ledes af eksperter inden for smertebehandling og bedøvelse af børn. Cessatech imødekommer det behov, eksperter har udtrykt, i forhold til at der bliver udviklet hurtigtvirkende, let anvendelige og nål-frie smertebehandlinger til børn. 

Selskabets primære produkt er en smertestillende næsespray til børn. Cessatech har nået et vigtigt mål med godkendelse fra Det Europæiske Lægemiddelagentur til at lancere sin undersøgelsesplan rettet mod børn. En undersøgelsesplan sikrer, at man indsamler de nødvendige data om brugen af lægemidlet til børn. Med godkendelsen af Cessatechs undersøgelsesplan har selskabet markedsføringstilladelse til børn. Cessatech får dermed mulighed for at lancere deres næsespray i resten Europa om blot få år.

Ambitioner

Børn har ligesom voksne ret til den højest opnåelige sundhedsstandard, men de er fortsat underrepræsenteret inden for medicinsk forskning samt lægemiddeludvikling. Cessatech har i dag udviklet sig til en virksomhed med fokus på forbedring af pædiatrisk pleje (pleje af børn) og udvikling af innovative lægemidler til børn. CEO Jes Trygved har en klar vision om et selskab, der gentænker behandling af børn. Samtidig vil han opretholde et selskab, der forbliver smidig og fleksibel gennem tæt samarbejde med partnere og konsulenter. Alt det for at sikre fokus på det, der virkelig betyder noget – nemlig at udvikle lige så gode behandlingsmuligheder og medicin til børn.

Alene i Europa er der flere millioner børn, som hvert år bliver udsat for akutte smerte procedurer, når de er under behandling. Målet for Cessatechs er at opnå en markedsandel (den procentdel af en industri, som selskabet sidder på over en bestemt periode) på 30-40 procent efter 6-8 år på markedet. Det svarer til, at ca. seks millioner børn behandles årligt med Cessatechs produkter. På det tidspunkt vurderer selskabet det samlede marked til at være ca. 1,5-2 milliarder kroner.

Selskabet arbejder på yderligere to koncepter:

  • En bedøvelses-næsespray til medicinske/diagnostiske procedurer (fx til MR-scanning)
  • En lokalbedøvende gel, der kan påføres åbne sår (fx før syning på skadestuen)

Med den nylige succes med at få et godkendt deres pædiatriske undersøgelsesplan er det Cessatechs ambition, at ansøge om lignende udviklingsprogrammer for disse to behandlinger.

Selskabet er nu klar til at fremme og udvide forretningsaktiviteter, udvikle en reguleringsstrategi for USA og videreudvikle sin forretningsmodel.

Hvem er Cessatech?

Jes Trygved er CEO og har 20 års erfaring i branchen. Jes har desuden været i H. Lundbeck A/S (dansk medicinalfirma som beskæftiger sig med forskning og udvikling af lægemidler inden for hjernesygdomme) i 14 år.

Bettina N. Nielsen er Chief Science Officer (CSO). Hun har en ph.d. i farmakologi og er klinisk farmaceut og forsker på Rigshospitalet. Steen Henneberg er Chief Medical Officer (CMO). Steen har en ph.d. i pædiatrisk anæstesiologi. Han har været afdelingsleder på anæstesiafdeling på Rigshospitalet i 16 år.

Bestyrelsen består af seks medlemmer: Adam Steensberg er formand, og hans aktuelle stilling er EVP, Head of Research & Development i Zealand Pharma A/S. Ulla Buhl er medlem af bestyrelsen, og hun arbejder til dagligt som entreprenør. Martin Olin er bestyrelsesmedlem og arbejder til dagligt som CEO for BerGenBio. Flemming Steen. Jensen er medlem af bestyrelsen. Hans nuværende stilling er Senior Vice President i Ascendis Pharma A/S. Charlotte Videbæk er bestyrelsesmedlem og entreprenør til dagligt. Peter Birk er medlem af bestyrelsen og arbejder til dagligt som partner hos Accelerace Management A/S.

Se og hør mere om selskabet

Hvis du vil vide mere om Cessatech, kan du læse det her:

Disclaimer

Dette informationsmateriale samt tilhørende information skal ikke opfattes som rådgivning. Materialet er udarbejdet uden indblik i individuelle behov, risikotolerancer, mv. og kan på ingen måde erstatte professionel personlig rådgivning. Dette materiale er ikke udarbejdet i henhold til lovkrav beregnet til at fremme uafhængig investeringsanalyse. Sarah Ophelia Møss og Ophelia Invest kan ikke garantere at dette informationsmateriale er korrekt eller uden mangler, og kan ikke drages til ansvar for evt. fejl og mangler. Ophelia Invest og Sarah Ophelia Møss er ikke forpligtet til at opdatere dette informationsmateriale. Historiske afkast er hverken en garanti eller indikation på fremtidige afkast. Værdien af ens investeringer kan falde, såvel som stige, og investorer kan få mindre tilbage end de har investeret. Ophelia Invest har en samarbejdsaftale med Scandinavian Medical Solutions og modtager penge for at gøre opmærksom på selskabet. Vi stræber dog altid efter at være nysgerrige, objektive og have fokus på oplysning.

Ophelia Invest har en samarbejdsaftale med selskabet og modtager penge for at gøre opmærksom på selskabet. Vi stræber dog altid efter at være nysgerrige, objektive og have fokus på oplysning.