Cessatech

Hvad laver Cessatech?

Cessatech er et dansk selskab, som springer ud af et forskningsprojekt fra Rigshospitalet. Det ledes af eksperter inden for dels smertebehandling dels bedøvelse til børn. Cessatech arbejder på at udvikle hurtigtvirkende, let anvendelige og nål-frie smertebehandlinger til børn. Selskabets primære produkt er en smertestillende næsespray rettet mod børn. Cessatech har opnået en godkendelse fra Det Europæiske Lægemiddelagentur til at lancere sin undersøgelsesplan. En undersøgelsesplan skal sikre, at man indsamler de nødvendige data om brugen af lægemidlet til børn. Med godkendelsen af Cessatechs undersøgelsesplan har selskabet markedsføringstilladelse til børn. Cessatech får dermed mulighed for at lancere deres næsespray i resten Europa om blot få år. 

Ambitioner

Børn er stadig under-repræsenterede inden for medicinsk forskning samt lægemiddeludvikling. Selskabets ambition er at udvikle lige så gode behandlingsmuligheder rettet mod medicin til børn som mod voksne.

I Europa er der flere millioner børn, som hvert år bliver udsat for akutte smerte-procedurer, når de er under behandling. Målet for Cessatechs er at opnå en markedsandel (den procentdel af en industri, som selskabet sidder på over en bestemt periode) på 30-40 procent efter 6-8 år på markedet – hvilket svarer til, at ca. 6 millioner børn behandles årligt med Cessatechs produkter. På det tidspunkt vurderer selskabet det samlede marked til at være ca. 1,5-2 milliarder kroner.

Selskabet arbejder på yderligere to koncepter:

  • En bedøvelses-næsespray til medicinske/diagnostiske procedurer (fx MR-scanning)
  • En lokalbedøvende gel, der kan påføres åbne sår (fx før syning på skadestuen)

Det er Cessatechs ambition, at ansøge om lignende udviklingsprogrammer for disse to behandlinger.

Teamet

Jes Trygved er CEO og har 20 års erfaring i branchen. Jes har desuden været i H. Lundbeck A/S (dansk medicinalfirma som beskæftiger sig med forskning og udvikling af lægemidler inden for hjernesygdomme) i 14 år.

Bettina N. Nielsen er Chief Science Officer (CSO). Hun har en ph.d. i farmakologi og er klinisk farmaceut og forsker på Rigshospitalet. Steen Henneberg er Chief Medical Officer (CMO). Steen har en ph.d. i pædiatrisk anæstesiologi. Han har været afdelingsleder på anæstesiafdeling på Rigshospitalet i 16 år.

Bestyrelsen består af seks medlemmer: Adam Steensberg er formand, og hans aktuelle stilling er EVP, Head of Research & Development i Zealand Pharma A/S. Ulla Buhl er medlem af bestyrelsen, og hun arbejder til dagligt som entreprenør. Martin Olin er bestyrelsesmedlem og arbejder til dagligt som CEO for BerGenBio. Flemming Steen. Jensen er medlem af bestyrelsen. Hans nuværende stilling er Senior Vice President i Ascendis Pharma A/S. Charlotte Videbæk er bestyrelsesmedlem og entreprenør til dagligt. Peter Birk er medlem af bestyrelsen og arbejder til dagligt som partner hos Accelerace Management A/S.

Selskabs- og pressemeddelelser

Hvis du er interesseret i selskabet kan du følge med i selskabets pressemeddelelser. Du kan finde et overblik over selskabets seneste pressemeddelelser her

Regnskaber

Hvis du vil vide mere om selskabet kan du orientere dig i de seneste årsrapporter, som herunder er linket til:

Årsrapport 2020

Første kvartalsrapport (Q1-2021)

Selskabets investor site

Følg med i selskabet Cessatech på deres investor site her.

Disclaimer

Dette informationsmateriale samt tilhørende information skal ikke opfattes som rådgivning. Materialet er udarbejdet uden indblik i individuelle behov, risikotolerancer, mv. og kan på ingen måde erstatte professionel personlig rådgivning. Dette materiale er ikke udarbejdet i henhold til lovkrav beregnet til at fremme uafhængig investeringsanalyse. Sarah Ophelia Møss og Ophelia Invest kan ikke garantere at dette informationsmateriale er korrekt eller uden mangler, og kan ikke drages til ansvar for evt. fejl og mangler. Ophelia Invest og Sarah Ophelia Møss er ikke forpligtet til at opdatere dette informationsmateriale. Historiske afkast er hverken en garanti eller indikation på fremtidige afkast. Værdien af ens investeringer kan falde, såvel som stige, og investorer kan få mindre tilbage end de har investeret.

Ophelia Invest har en samarbejdsaftale med selskabet og modtager penge for at gøre opmærksom på selskabet. Vi stræber dog altid efter at være nysgerrige, objektive og have fokus på oplysning.