Matas

Ophelia Invest har en samarbejdsaftale med Matas og modtager penge for at gøre opmærksom på selskabet. Vi stræber dog altid efter at være nysgerrige, objektive og have fokus på oplysning.

Hvad laver Matas A/S?

Matas er en af de bedst kendte butikker i Danmark, og med over 260 butikker er de til stede i store dele af landet. Udover sine fysiske butikker har Matas også mange kunder på deres online webshop, og de driver også flere andre webbutikker. Hvad nogle måske ikke ved er at Matas er noteret på børsen, og at man altså har mulighed for at blive aktionær. I denne artikel får du en kort introduktion til Matas forretning, og derudover finder du et overblik over alt den information du eventuelt kunne finde relevant som potentiel investor.

Matas Group – Danmarks største

Matas blev grundlagt i 1949, og er i dag den største danske virksomhed inden for beauty, personlig pleje og sundhedsprodukter. I regnskabsåret 19/20 omsatte Matas for over 3,6 mia. DKK.

Pressemeddelelser

Hvis du er interesseret i selskabet kan du følge med i selskabets pressemeddelelser. Du kan finde et overblik over selskabets seneste pressemeddelelser her.

Hvem er teamet bag?

Gregers Wedell-Wedellsborg (født 1972) har siden 2017 været administrerende direktør for Matas.

Gregers Wedell-Wedellsborg har tidligere været koncerndirektør COOP Danmark og direktør for digitale medier hos TV2. Han er uddannet på Københavns Universitet og Harvard University, og foruden sin stilling i Matas er han næstformand i Gyldendal A/S og medlem af bestyrelserne for Dansk Erhverv, Vallø Stift samt Gerda og Victor B. Strands Fond (Toms Gruppens Fond).

Anders T. Skole-Sørensen (født 1962) har været i Matas siden 2007, og er i dag Finansdirektør. Han har tidligere været finanschef i DT Group A/S og VKR Holding A/S, og har derudover arbejdet i A.P. Møller-koncernen og Mærsk Olie & Gas.

Matas’ bestyrelse består af formand Lars Vinge Frederiksen, næstformand Lars Frederiksen, Birgitte Nielsen, Henrik Taudorf Lorensen, Mette Maix  og Signe Trock Hilstrøm.

Regnskaber

Du kan her finde et oversigt over de senest kvartals og årsregnskaber fra Matas.

  • Årsregnskab 20/21: Se her
  • Årsregnskab 19/20: Se her
  • Delårsrapport 1. halvår 19/20: Se her
  • Årsregnskab 18/19: Se her
  • Delårsrapport 1. halvår 18/19: Se her
  • Årsregnskab 17/18: Se her
  • Delårsrapport 1. halvår 17/18: Se her
  • Årsregnskab 16/17: Se her
  • Delårsrapport 1. halvår 16/17: Se her

Selskabets investor site

Investor Relations: Hvis du vil læse mere kan du gøre det på Matas investor relations side

Vores fokus på selskabet

Podcast

Få produkter har fået fast plads i danskernes hjem som de stribede fra Matas. Vi tog til hovedkvarteret i Nordsjælland og mødte Gregers Wedell-Wedellsborg der er direktør i Matas. Gregers fortalte historien om Matas, der strækker sig helt tilbage til 1949(!), hvordan det har været at overtage roret for et selskab med 2.000 ansatte og hvordan planerne om øget digital vækst, der blev lagt da han trådte til i 2017 lykkedes allerede fra første kvartal og samtlige derefter. Dette er første udgivelse i et løbende samarbejde med Matas. Hør episoden på iTunes her eller find den hvor du normalt lytter til podcasts.

Disclaimer

Dette informationsmateriale samt tilhørende information skal ikke opfattes som rådgivning. Materialet er udarbejdet uden indblik i individuelle behov, risikotolerancer, mv. og kan på ingen måde erstatte professionel personlig rådgivning. Dette materiale er ikke udarbejdet i henhold til lovkrav beregnet til at fremme uafhængig investeringsanalyse. Sarah Ophelia Møss og Ophelia Invest kan ikke garantere at dette informationsmateriale er korrekt eller uden mangler, og kan ikke drages til ansvar for evt. fejl og mangler. Ophelia Invest og Sarah Ophelia Møss er ikke forpligtet til at opdatere dette informationsmateriale. Historiske afkast er hverken en garanti eller indikation på fremtidige afkast. Værdien af ens investeringer kan falde, såvel som stige, og investorer kan få mindre tilbage end de har investeret.

Ophelia Invest har en samarbejdsaftale med Matas og modtager penge for at gøre opmærksom på selskabet. Vi stræber dog altid efter at være nysgerrige, objektive og have fokus på oplysning.