Bitcoin

Denne artikel er skrevet af Jacob Skaaning. Du kan læse om forfatteren nederst i artiklen.

Introduktion

Hvis man sammenligner den aktuelle prisudvikling med den, vi oplevede i 2017, er der sket store forandringer. I 2017 havde prisudviklingen helt andre drivkræfter og blev hovedsageligt drevet af retail-investors, hvorimod prisudviklingen i øjeblikket ser ud til at være mere drevet af professionelle investorer, hedgefonde, institutionelle investorer og virksomheder. Dette kan blandt andet været et udtryk for, at markedet er modnet meget siden dets sidste bulltrend. I kombination med det faktum, at retail-investorer og medierne igen har fået øjnene op for bitcoin, betyder det, at vi kan angribe ATH (den hidtil højeste pris) og muligvis få seks cifrede bitcoin på to fronter i stedet for kun små retail amatør investorer som i 2017.

 

(Artiklen fortsætter under annoncen)

 

 

I 2017 meddelte ingen almindelig offentlig noteret virksomhed køb af Bitcoin. Generelt var der langt færre deltagere og etablerede finansielle børser og mæglervirksomheder – hvis der overhovedet var nogen, der havde aktiver i denne assets-klasse. JP Morgan forbød ligefrem sine ansatte at eje Bitcoin, men dette har dog skiftet retning 180 grader siden.

En anden stor forskel er, at prisudviklingen ser ud til at virke meget mere sammenhængende med kapitalstrømmen til og fra økonomien som helhed. I 2017 blev prisstigningerne mere påvirket af margin trading på børserne, hvor de i dag er mere langsigtede spot-køb. Med andre ord er vi vidne til en meget mere organisk prisudvikling i dag.

ATH-prisen på 20.000 dollars repræsenterer et meget stærkt modstandsniveau. Det er kun naturligt, at det kan tage et par forsøg at bryde igennem denne modstand. Det er desuden også værd at bemærke, at situationen ligeledes er anderledes end sidste gang, Bitcoin ramte ATH på grund af højere markedsværdi. I øjeblikket er markedsværdien 325 milliarder dollars, og der er omkring 10% mere Bitcoin, end der var, da prisen tidligere nåede 20.000 dollars. I market cap-værdien er Bitcoin nu (d.d.) mere værd, end den var i 2017, hvilket er en faktor, der oftest bliver overset.

Bitcoin er en høj risiko- og høj reward aktiv-klasse. Her er det vigtigt at være opmærksom på den førstnævnte: høj risiko-klasse, således at man ikke går blindt ind i dette marked. Enhver skal tage stilling til, om det passer ind i deres risikoprofil, og hvorvidt man har tiden til at sætte sig ind i markedet. Omvendt er det vigtigt ikke at lytte på folk, der forholder sig usagligt til digitale assets og kalder dem ting såsom ”pyramidespil”. Disse udtalelser stemmer nemlig ikke overens med virkeligheden og bliver oftest udtalt af personer, som enten har motivation for, at det ikke skal lykkes eller blot er uvidende og hører på massemedierne, hvorfra de udnytter bestemte negative citater.

HVIS man er interesseret i at blive eksponeret mod Bitcoin, kan dette ske på flere måder:

1: Man kan købe direkte på exchanges. Husk at tage ansvar for din kapitals sikkerhed – en god exchange er Kranken.com eller Bitstamp.com. Hvis man køber en større position – og en større portion er en subjektiv sag – bør man tage de bitcoins, man køber ud af exchanges og placere dem i en hardware wallet for sikkerhedens skyld. Dette er blandt andet beskrevet på Mentortrading.
Til os som er nye i kryptovaluta handel, så er Coinbase et oplagt sted at begynde. Her kan vi nemt komme i gang med at købe Bitcoin, men også et stort udvalg af andre kryptovaluta. Du kan oprette dig hos Coinbase med vores affiliate link her.

2. På Nordnet og måske også Saxobank kan man købe en investerings-trust kaldet Grayscale (Ticker: GBTC). Her bliver man eksponeret direkte mod Bitcoin som underliggende asset. Man betaler en premium, som kan variere – i et hyped marked som ultimo 2017 var det over 100%.

3. Hvis man har en større portefølje og ønsker eksponering mod markedet, kan ARK36.com tilbyde en løsningsmodel for professionelle investorer. Investeringsfonden ARK36 står for alt det praktiske – heriblandt sikkerhed og udvælgelse af køb og salg – altså en fuld hands-off-løsning.

Jeg sidder som en del af dette team.

Om artiklens forfatter

Jacob Skaaning er porteføljemanager i  ARK36 og mentor i Mentortrading.dk
Derudover har han sin egen podcast, hvor han snakker om Bitcoin og crypto assets.

Du kan finde ham på twitter twitter

Du kan også læse flere artikler om bitcoin skrevet af Jacob her:

Hvad er bitcoin

Ny i Bitcoin markedet?

Kender du vores podcast Ophelia Invest Talks? Der har vi et væld af spændende podcast-episoder fx til læring på farten. Husk også at du kan se emnerne for alle kommende online foredrag i vores eventkalender. Hvis du vil have mere Ophelia Invest så kan du tjekke vores medlemsklub Ophelia Invest Club ud.

Disclaimer
Dette informationsmateriale samt tilhørende information skal ikke opfattes som rådgivning. Materialet er udarbejdet uden indblik i individuelle behov, risikotolerancer, mv. og kan på ingen måde erstatte professionel personlig rådgivning. Dette materiale er ikke udarbejdet i henhold til lovkrav beregnet til at fremme uafhængig investeringsanalyse. Sarah Ophelia Møss og Ophelia Invest kan ikke garantere at dette informationsmateriale er korrekt eller uden mangler, og kan ikke drages til ansvar for evt. fejl og mangler. Ophelia Invest og Sarah Ophelia Møss er ikke forpligtet til at opdatere dette informationsmateriale. Historiske afkast er hverken en garanti eller indikation på fremtidige afkast. Værdien af ens investeringer kan falde, såvel som stige, og investorer kan få mindre tilbage end de har investeret.