Alm. Brand trader

alm. brand trader

Intro til Alm. Brand Trader

I denne omgang ser vi nærmere på platformen Alm. Brand Trader, en dansk handelsplatform til handel med aktier, obligationer og andre investeringsprodukter. Platformen er udbudt af den finansielle koncern Alm. Brand. Alm. Brand består af både bank, forsikring og pension og tilbyder nu også en moderne handelsplatform til private investorer kaldet Alm. brand Trader. Måske kender du platformen fra Børsens aktiespil, måske kender du den slet ikke – lige meget hvad får du her en grundig gennemgang af fordele og ulemper ved platformen.

Hvad er Alm. Brand Trader?

Alm. Brand Trader er en helt almindelige platform til handel med aktier. Den giver på mange måder de samme muligheder som andre online børsmæglere (fx Nordnet), men der er selvfølgelig nogle forskelle i, hvilke produkter de tilbyder og til hvilke priser. 

Hvad kan vi handle på Alm. Brand Trader?

På Alm. Brand Trader kan vi handle både aktier, obligationer, ETFer og investeringsforeninger. Vi har adgang til produkter fra børser verden over, så vi både kan handle de danske aktier men også fx amerikanske og kinesiske aktier. Det er dog vigtigt at være opmærksom på, at omkostningerne varierer fra børs til børs.  

 

(Artiklen fortsætter under billedet)

Handelsvinduet – placering af en ordre

Det vigtigste på platformen er det der hedder “handelsvinduet”. Det er her, vi placerer en ordre, når vi har søgt et værdipapir frem og klikket på det. Her kan vi se kursen inklusiv seneste udvikling, vælge antal aktier og ordretype. Handelsvinduet fungerer rigtig simpelt, og gør det nemt og trygt at placere en handel. Hvis du tidligere har brugt en anden platform, vil du formentlig kunne genkende handelsvinduet der fra, de ligner nemlig hinanden meget.

Mulighed for Aktiesparekonto

Hos Alm. Brand Trader, har vi mulighed for at oprette en aktiesparekonto, hvilket ikke alle danske platforme tilbyder. Med aktiesparekontoen kan vi investere i aktier samt fonde der investerer i aktier. Fordelen ved aktiesparekontoen er, at vi beskattes med 17 procent mod op til 42 procent ved almindelig aktieskat. I 2020 blev beløbgrænsen hævet 100.000, hvilket således er den maksimale grænse for kontoens kapital.

Brugervenlighed

Er vi helt nye i investering, kan platformen godt virke meget teknisk og uoverskuelig. Dog bliver man hurtigt gode venner med platformen, hvis man bruger fem minutter på at læse guiden og/eller se videoerne nævnt ovenfor. Vi kan både tilgå platformen via vores browser på computeren, men også via mobil og tablet. Nogle platforme fungerer ikke optimalt på mobil og tablet, men Alm. Brand Trader fungerer faktisk rigtig fint, og siden bliver ikke “mast sammen”, så vi mister overblikket. Der er masser af gode værktøjer bygget ind i platformen, blandt andet værktøjer til teknisk analyse, så hvis vi er interesseret i det, er der fin mulighed for det her. Der er mulighed for at selv at tilpasse de enkelte vinduers størrelse, vælge graftype og meget mere. På den måde er det muligt at tilpasse platformen til netop det, du kan lide. 

Du kan støtte Ophelia Invest så vi kan lave endnu mere gratis content via dette link.

Priser og omkostninger

På Alm. Brand Trader kan vi handle de fleste aktier til 0,10 procent i kurtage. Køber vi fx for 10.000 kroner amerikanske aktier, betaler vi kun 10 kroner i kurtage. Derudover er der 0 kroner i minimumskurtage på langt de fleste børser. Minimumskurtage er en minimumspris, når du gennemfører en værdipapirhandel. Det er altså det mindste, du kan komme til at betale for en handel. Der er dog minimumskurtage ved handel på visse børser fx Hong Kong og Canada. De 0,10 procent kurtage gælder også for langt de fleste ETF’er og investeringsforeninger. Alt i alt er det altså nogle relativt lave omkostninger vi får på Alm. Brand Trader – også på udenlandske børser.  

Kurtagesatser på Alm. Brand 

Kundeservice

Grunden til at vi ofte anbefaler danske platforme er, at de automatisk rapporterer vores gevinster og tab til skat, hvilket også gælder for Alm. Brand Trader. En anden stor fordel er, at vi altid kan ringe og skrive til kundeservice, hvis vi er i tvivl om noget vedrørende platformen, vores depot eller hvad det nu måtte være. Det er en god tryghed at have, hvis man ikke erfaren med at anvende denne type platforme. Vi kan anvende kundeservice hos Alm. Brand Trader mandag til fredag fra 8:30-18:00.     

Adgang til nyheder og analyser

På platformen kan vi følge med i nyheder på markedet og kommentarer fra Alm. Brand Traders egne eksperter. Vi kan derved holde os opdateret på nye trends, og vi kan også lade os inspirere af analytikernes anbefalinger. Alm. Brand udgiver fx “Dagens fokus”, der er en daglig opdatering på markederne, hvori der ofte indgår selskabsspecifikke kommentarer og investeringsanbefalinger.

 

(Artiklen fortsætter under billedet)

Fordele og ulemper ved Alm. Brand Trader

Fordele

 • Lav kurtage på udenlandske markeder 
 • Ingen minimumskurtage (for frie midler) 
 • Mulighed for aktiesparekonto 
 • Nemt at lave stop- og limitordre 
 • God dansk kundeservice 
 • Gode værktøjer til teknisk analyse 
 • Tilbyder gratis nyheder og analyser fra eksperter

Ulemper

 • Kan virke lidt uoverskuelig 
 • Ikke mulighed for kurtagefri og automatisering handel til fx “månedsopsparing” 
 • Minimumskurtage på pensionsmidler 
 • Minimumskurtage på visse udenlandske børser 

Guides til anvendelse af Alm. Brand Trader

Alm. Brand Trader er generelt rigtig gode til at guide brugerne til, hvordan platformen anvendes. Det er smart at læse disse simple guides igennem, da de forklarer, hvordan man helt konkret køber en aktie og anvender platformens værktøjer. Dette kan nemlig sagtens være forvirrende, hvis man er ny, selvom mange får det til at syne let. 

Sådan handler du aktier via Alm. Brand Trader 

Dette dokument forklarer helt kort og præcist platformens funktioner. Alt fra hvordan man søger aktier frem til hvordan man anvender stop- og limitordre. Via guiden får du også forståelse for de forskellige ordretyper. 

Videoguides

Det er altid godt at få virkelige billeder på platformen. I disse videoguides får vi samme informationer som i pdf-guiden, blot som video. 

Kurtage-liste 

Du kan se den komplette liste over kurtage for alle børser og produkter HER.

Opsummering

Samlet set er Alm. Brand Trader en rigtig fin platform, både hvis man er erfaren og nybegynder. Alm. Brand er nemlig gode til at guide os på vej, selv hvis vi synes platformen er meget uoverskuelig i starten. Kurtagen er lav på langt de fleste markeder – og for frie midler er der heller ingen minimumskurtage, så generelt er priserne meget fornuftige. Alm. Brand Trader tilbyder desuden aktiesparekonto. Dog mangler platformen sammenlignet med fx Nordnet nogle simple løsninger a la månedsopsparingen. Men alt i alt er Alm. Brand Trader en ganske udmærket platform at investere fra. 

I Ophelia Invest har vi flere gange samarbejdet med analytikere fra Alm. Brand, herunder chefanalytiker Michael Friis Jørgensen, der også har besøgt vores podcast Ophelia Invest Talks og fortalt, hvordan han laver aktieanalyser.  

Lær mere

Kender du vores podcast Ophelia Invest Talks? Der har vi et væld af spændende podcast-episoder fx til læring på farten. Husk også at du kan se emnerne for alle kommende online foredrag i vores eventkalender. Hvis du vil have mere Ophelia Invest så tjek vores medlemsklub Ophelia Invest Club ud.

Dette informationsmateriale samt tilhørende information skal ikke opfattes som rådgivning. Materialet er udarbejdet uden indblik i individuelle behov, risikotolerancer, mv. og kan på ingen måde erstatte professionel personlig rådgivning. Dette materiale er ikke udarbejdet i henhold til lovkrav beregnet til at fremme uafhængig investeringsanalyse. Sarah Ophelia Møss og Ophelia Invest kan ikke garantere at dette informationsmateriale er korrekt eller uden mangler, og kan ikke drages til ansvar for evt. fejl og mangler. Ophelia Invest og Sarah Ophelia Møss er ikke forpligtet til at opdatere dette informationsmateriale. Historiske afkast er hverken en garanti eller indikation på fremtidige afkast. Værdien af ens investeringer kan falde, såvel som stige, og investorer kan få mindre tilbage end de har investeret.

.