Nordnet


Introduktion

Nordnet er den største online børsmægler (handelsplatform) i Norden. Nordnet blev stiftet i 1996 og har i dag mere end 700.000 aktive kunder fordelt på de fire nordiske lande Danmark, Sverige, Norge og Finland.

I Danmark er platformen meget populær. Spørger man de danske investorer, er der ingen over og ingen ved siden af Nordnet. Handelsplatformen har nemlig vundet årets børsmægler 10 gange. Nordnet er en attraktiv handelsplatform, fordi de tilbyder en brugervenlig platform, der er let at navigere og komme i gang på, selvom man ikke har erfaring med aktier. Platformen henvender sig til den almene private investor, der ønsker en simpel og billig måde at investere på. Derudover tilbyder Nordnet en række innovative investeringsprodukter som for eksempel “Månedsopsparingen” og “Smarte Porteføljer”, som du kan læse mere om i denne anmeldelse. Sidst men ikke mindst er det muligt at investere i fonde uden at betale kurtage, og derfor vælger mange danskere denne platform når de vil i gang med at snuse til aktier.

I denne anmeldelse vil vi se nærmere på Nordnets produkter, hvordan man kommer i gang og hvilke fordele og ulemper, der er ved den populære platform og meget mere. Vi tager dig igennem alt det, du har brug for at vide for at vurdere, om Nordnet er den platform, du vil anvende.

Du kan støtte Ophelia Invest så vi kan lave endnu mere gratis content via dette link.

Hvad kan man handle på Nordnet?

Aktier

På Nordnet kan vi købe meget mere end bare aktier. Platformen tilbyder et bredt udvalg af værdipapirer, vi kan investere i. Når det gælder aktier, har vi adgang til skandinaviske aktier såvel som aktier fra USA, Canada og Tyskland.

Investeringsforeninger

Udover aktier kan vi også købe fondsbeviser i investeringsforeningers fonde. Hvis vi går ind under “Børs og Marked” i menuen og derefter trykker på “Investeringsforeninger”, kommer en smart søgemaskine frem, hvor vi kan opsætte vores helt egne kriterier for den investeringsforening, vi leder efter. Vi kan for eksempel vælge “Lav CO2” ved det grønne blad og dermed investere mere bæredygtigt. Derudover kan vi også vælge en bestemt region, kategori og om det skal være indeks og meget mere.

Søgemaskinen man kan bruge til at finde investeringsforeninger med på Nordnet

ETF’er – børshandlede fonde

Der findes også et bredt udvalg af ETF’er fra Norden, Tyskland og Nordamerika på Nordnet. Med ETF’er kan vi investere i fonde med meget lave forvaltningsomkostninger og billigt opnå en god (og meget stor) spredning. På samme måde som med investeringsforeningerne, kan vi finde præcis den ETF, der passer til os via en søgemaskine med kriterier. Vi kan også finde certifikater som bull og bear fonde på Nordnet. Det giver os mulighed for at tjene penge både når markerne falder og når de stiger. Handler vi fra et aktiedepot, bør vi være opmærksomme på, at afkast fra ETF’er bliver lagerbeskattet som kapitalindkomst. Det kaldes officielt beskatning efter “lagerprincippet”.

Du kan høre mere om, hvorfor ETF’er ifølge Thomas Peter Clausen (økonom og tidligere underviser ved CBS) er den absolut bedste investering i vores podcast. Hvis du vil lære mere om ETF’er, kan du også tjekke Nordnets eget uddannelsescenter ud.

Søgemaskinen for ETF'er på Nordnet

Certifikater & andre komplekse produkter

Nordnet tilbyder også handel med certifikater og andre komplekse produkter som futures, warrants og optioner (de har samle-betegelsen derivater). Generelt kan vi sige, at disse produkter er langt mere risikable og hovedsageligt henvender sig meget erfarne investorer. Disse produkter ligger under det, der kaldes “Nordnet Markets” i menuen. Det særlige ved produkterne er, at de giver mulighed for at tjene penge på faldende markeder og mulighed for at geare sin investering (investere for lånte penge) .

(Artiklen fortsætter under billedet)

Hvordan opretter man sig på Nordnet? Kom hurtigt i gang

1. Gå til Nordnets hjemmeside
2.Tryk på den blå knap øverst “Bliv kunde”
3.Udfyld CPR, Fornavn og efternavn.

Vi vil herefter kunne logge ind med NemID (såvel som en kode). At vores konto er koblet til vores NemID betyder også, at Nordnet automatisk indberetter vores gevinster og tab til skat, hvilket er en stor fordel sammenlignet med for eksempel udenlandske platforme. Man kan desuden oprette sig som selskab, hvis man har selskabsmidler man ønsker at investere.

Et andet særligt tilbud platformen har, er, at vi kan oprette en konto til en mindreårig, som vi for eksempel kan anvende som et aktiedepot til børneopsparing. Du kan læse meget mere om børns opsparing i Den lille guide til Børns Opsparing; blandt andet hvorfor et aktiedepot ofte vil være en økonomisk bedre løsning for barnet end en klassisk børneopsparingskonto.

Nordnets produkter

Overordnet set kan vi inddele Nordnets services i tre hovedområder: 1) Opsparing og investering, 2) lån, 3) pension. Kerneforretningen består i opsparing og investering. Vi gennemgår herunder de forskellige løsninger, som der tilbydes inden for de forskellige hovedområder. Så får du et overblik over, hvad man kan anvende Nordnet som platform til.

Nordnets månedsopsparingen

Månedsopsparingen er et helt genialt værktøj til os, som ikke er eksperter i investering og ikke har tid og lyst til bruge flere timer om ugen på vores investeringer. Månedsopsparingen fungerer helt simpelt ved, at du vælger et fast beløb, som overføres til din Nordnet depotkonto hver måned, hvorefter den automatisk investerer beløbet i de fonde eller ETF’er, vi har valgt. Beløbet skal være minimum 500 kroner om måneden. Vi kan vælge op til 4 fonde. Udvalget af fonde og ETF’er er noget mindre ned uden for månedsopsparingen, men vi kan sagtens sammensætte en fin portefølje. Vi betaler 0 kroner i købskurtage, hvilket er meget usædvanligt og særdeles attraktivt. Vi betaler kun ÅOP (årlige omkostninger i procent) for vores fonde i den tid vi ejer dem, samt salgskurtage når vi engang vil sælge. Med denne beregner kan du se, hvor meget dine penge kan vokse med månedsopsparingen.

Når vi køber for et fast beløb hver måned af de samme fonde, anvender vi det såkaldte “dollar cost averaging”, hvilket betyder, at vi samlet set hverken kommer til at købe meget dyrt eller meget billigt. Derudover kan det være nemmere psykologisk set at lægge en lille smule til side i starten af hver måned fremfor at investere en stor sum penge på én gang.

Se denne video, hvor Sarah guider dig til at komme nemt i gang med månedsopsparingen.

Nordnet Indeksfonden – pension hos Nordnet

Gode argumenter for at spare op til pension er der nok af. Men hvad betaler du for din pensionsopsparing? Det er ikke ualmindeligt, at man betaler et sted mellem 1 procent og 3 procent i årlige omkostninger (ÅOP, årlige omkostninger i procent) for at spare op til pensionen. Det kan blive til mange hundrede tusinde kroner over tid.

Hvis vi har mod på det, kan vi selv tage magten over vores pensionsopsparing ved at overflytte den til Nordnet. Det kan vi, medmindre der er tale om en obligatorisk arbejdsmarkeds opsparing. På Nordnet kan vi få væsentligt lavere omkostninger end mange andre steder.Nordnet indeksfond er et meget attraktivt produkt.

Med Nordnet indeksfond kan vi investere i indeksfonde helt gratis. 0 kroner i oprettelsesgebyrer, 0 kroner i årlige gebyrer for pensionsdepotet og 0 kroner i gebyrer for Superfonden (ÅOP lig 0 procent). Nordnet indeksonden Danmark følger det danske C25-indeks. Vælger vi en af de tre udenlandske vil der være et gebyr på 0,25 procent til valutaveksling. Indeksfondener udelukkende et tilbud til pensionskunder med et pensionsdepot hos Nordnet.

Nordnet Superlånet

Nordnet Superlånet er et produkt, der giver os mulighed for at låne penge hos Nordnet ved at stille vores portefølje som sikkerhed. Vores rente afhænger så af, hvordan vores portefølje er sammensat. Jo lavere risiko, vi tager, desto højere renterabat får vi. Superlånet giver os altså mulighed for at låne penge til en variabel rente, som vi kan investere. Det kan godt give mening at låne penge til investere for, men husk at din rente kan ændre sig undervejs og at det generelt er risikabelt at investere for lånte penge.

Nordnet Smarte Porteføljer

Noget nyt fra Nordnet er også de såkaldte Smarte Porteføljer. Porteføljerne er “smarte”, fordi de automatisk tilpasser sig til bevægelser i markedet. Nordnet Smarte Porteføljer er et syntetisk produkt der følger udviklingen i en lang række aktiver som aktier, obligationer samt alternative investeringer som råvarer, ejendom. Med eksponering mod tusindvis af underliggende værdipapirer fordeles risikoen i aktiver over hele verden. For at komme i gang skal man igennem en digital rådgivningsproces. De smarte porteføljer kan handles kurtagefrit og til lave omkostninger. Vi kan vælge mellem Nordnet Smart 5, 10 og 15. Smarte Porteføljer henvender til os, der vil investere langsigtet. Smarte Porteføljerlagerbeskattes.

(Artiklen fortsætter under billedet)

Priser

Minimumskurtagen på Nordnet er 29 kroner. Den procentuelle kurtage afhænger desuden af, hvor ofte vi handler. For langt de flestes vedkommende, vil standarden på 0,10 procent gøre sig gældende. Husk at disse priser kun gælder for danske produkter. Hvis du for eksempel køber en amerikansk aktie, vil kurtagen være højere ligesom et vekslingsgebyr kommer på banen. Platformen er meget attraktivt, når det gælder investering i særligt fonde, men er vi til amerikanske aktier, kan vi overveje en anden platform til det.

Nordnets forskellige kurtagepriser afhænger af antal handler om måneden, men er som altid min. 29 kroner

Design, platform & app

Nordnet har netop relanceret deres platform med et helt nyt design. Generelt er platformen meget brugervenlig og giver os et godt overblik over vores økonomi. De laver desuden løbende en masse materiale, som vi investorer kan lære af. Alt det finder vi på Nordnetbloggen. En af de nye features ved Nordnet er, at der er gratis realtidsstreaming på kurserne fra de nordiske børser. Det vil sige, at kurserne på aktierne ikke er forsinkede, som de ellers ofte er som standard hos diverse børsmæglere. Udover hjemmesiden har Nordnet også en app, der er let at navigere, og som vi også sagtens kan bruge til at købe og sælge fra.

Nordnets app kan hentes i både Google Play og i App Store

Videoguides

Føler du dig stadig usikker på platformen? Så anbefaler vi, at du ser nogle af de nedenstående videoer, der guider dig til, hvordan du anvender platformen:  

Fordele & ulemper

Fordele:

 • Ingen depotgebyrer
 • Brugervenlig platform
 • Automatisk indberetning til skat
 • Attraktive produkter: Månedsopsparingen, Superfonden mm.
 • Dansk kundeservice
 • Socialt medie tilkoblet: Shareville
 • Nordnetbloggen: Inspiration
 • Brugervenlig app
 • Gratis realtidsstreaming af kurser  

Ulemper:

 • Knap så stort udvalg af fonde som andre
 • Ikke den billigste på udenlandske aktier
 • Minimumskurtage

Opsummering

Alt i alt er Nordnet en rigtig god mulighed for os, der ønsker at komme i gang med at investere. Nordnet henvender sig nemlig til den almene investor og tilbyder en række attraktive produkter, der gør det nemt at investere uden at betale høje omkostninger. Særligt Månedsopsparingen og Superfonden (til pension), er ekstremt attraktive. Derudover er platformen dansk og indberetter automatisk skat. At platformen er dansk betyder også, at vi kan få hjælp, hvis vi har brug for det.

Kender du vores podcast Ophelia Invest Talks? Der har vi et væld af spændende podcast-episoder fx til læring på farten. Husk også at du kan se emnerne for alle kommende online foredrag i vores eventkalender. Hvis du vil have mere Ophelia Invest så tjek vores medlemsklub Ophelia Invest Club ud.

Dette informationsmateriale samt tilhørende information skal ikke opfattes som rådgivning. Materialet er udarbejdet uden indblik i individuelle behov, risikotolerancer, mv. og kan på ingen måde erstatte professionel personlig rådgivning. Dette materiale er ikke udarbejdet i henhold til lovkrav beregnet til at fremme uafhængig investeringsanalyse. Sarah Ophelia Møss og Ophelia Invest kan ikke garantere at dette informationsmateriale er korrekt eller uden mangler, og kan ikke drages til ansvar for evt. fejl og mangler. Ophelia Invest og Sarah Ophelia Møss er ikke forpligtet til at opdatere dette informationsmateriale. Historiske afkast er hverken en garanti eller indikation på fremtidige afkast. Værdien af ens investeringer kan falde, såvel som stige, og investorer kan få mindre tilbage end de har investeret.

.