60 millioner par i verden kæmper med infertilitet – Spermosens kan hjælpe

(Reklame) Spermosens er verdensførende udvikler af diagnosticering af mandlige årsager til infertilitet. 60 millioner par i verden kæmper med infertilitet – Spermosens kan hjælpe.

 

(Artiklen fortsætter under annoncen)

 

Hvad laver Spermosens

På verdensplan kæmper 60 mio. par med infertilitet. Det svarer til 15% af alle mennesker i den fødedygtige alder. I halvdelen af tilfældene skyldes det mandlig infertilitet. Derfor har Spermosens udviklet en spændende teknologi, der hjælper mod mandlig infertilitet.

Spermosens står bag et revolutionerende medicinsk udstyr til mandlig infertilitet. Dette inkluderer en skræddersyet In vitro Fertilization (IVF) diagnostik, behandling og oprettelse, som vil betyde, at IVF-behandlingerne bliver hurtigere og mere pålidelige. Med Spermosens produkt, JUNO-Checked, bliver det således muligt at vurdere sædens evne til at befrugte ægcellen og vælge en passende fertilitetsbehandling.

Infertilitetens pris

På nuværende tidspunkt kan der være flere års ventetid på at få hjælp med infertilitet. Den lange ventetid er ikke kun hård for parrene på grund af det psykiske slid, men også fordi tid er et vigtigt element, når man kæmper mod infertilitet. Som det er nu, så mislykkedes 85% af alle IVF-behandlinger (fertilitetsbehandlinger), og det er derfor ofte nødvendigt at få omkring 2-6 omgange af IVF før det lykkedes. Dette er både psykisk og fysisk hårdt for parret, men også en økonomisk belastning. Prisen for fertilitetsbehandling varierer fra land til land, men omkring 5.000 euro per IVF-behandling er ikke usædvanligt. I mange tilfælde er det ikke parret selv, som betaler for disse behandlinger, men i stedet staten. Således er fertilitetsbehandling også en stor omkostning for samfundet. Alt dette vil Spermosens til livs.

Banebrydende udvikling

I 2018 opdagede man JUNO-proteinet i menneskelige ægceller. På baggrund af den viden de havde om JUNO-proteinet og dets betydning for befrugtning indgav Spermosens en patentansøgning om JUNO-proteinet som en indikator for mandlig fertilitet. Det Europæiske Patentkontor har bekræftet alle kravene i patentansøgningen og derfor er Spermosens’ patentsøgning en klar realitet, og de står til at få 100% af deres patentsøgning godkendt.

Spermosens’ udvikling af revolutionerende medicinsk udstyr til mandlig infertilitet vil betyde, at IVF-behandlinger bliver mere pålidelige og hurtigere. Spermosens har to spændende produkter, henholdsvis JUNO-Checked og JUNO-Picked. Med Spermosens første produkt, JUNO-Checked, bliver det muligt at vurdere sædens sundhed og således bestemme den underliggende årsag til infertilitet, samt den ideelle IVF-behandling.

Teamet: Fra venstre CSO Kushagr Punyani, CFO Cajsa Wramdemark, Project & office coordinator Chemutai Beatrice og CEO John Lempert.

 

At Spermosens’ produkt kan hjælpe med at afgøre om sædcellerne er frugtbare vil medføre en reduktion i antallet af IVF-behandlinger per par, hvilket også medfører en masse andre positive aspekter. Det vil bl.a. betyde, at ventetiden til IVF-behandling bliver kortere grundet færre mislykkede IVF behandlinger, hvilket dermed også reducerer den psykologiske belastning ved mislykkede IVF-behandlinger, reducerer omkostninger ved IVF-behandling og formindsker antallet af hormonbehandlinger hos kvinder i IVF-behandling.

Spermosens’ metode er banebrydende og adskiller sig fra andre eksisterende metoder til at diagnostisere mandlig infertilitet. Spermosens undersøger nemlig sædens kvalitet ved at kigge på den biokemiske interaktion, der er nødvendig for fertilitet, hvor andre eksisterende metoder undersøger sædens kvalitet ved at kigge på sædens fysiske aspekter. Således er Spermosens forløber inden for deres felt.

Spermosens’ metode til at vurdere fertitlitets-potentiale og identificere den mest egnede fertilitetsbehandling er både sikker, effektiv og præcis. Derudover har Spermosens flere konkurrencefordele idet deres metode er hurtig, brugervenlig og sænker byrden for patienterne og sundhedsvæsenet.

 

Hvad er ambitionerne?

Hos Spermosens ved de godt, at de har fat i noget smart, der kan hjælpe mange mennesker i kampen mod infertilitet, og derfor har de også planer om at nå ud til en masse. Der er cirka 5.000 fertilitetsklinikker på verdensplan. Af disse 5.000 klinikker har Spermosens et mål om at nå ud til 3.600 af dem. Hvis det lykkedes Spermosens at nå hele deres målgruppe med JUNO-Checked til IVF-behandlinger, så er salgspotentialet for Spermosens cirka 5 mia. SEK om året. Med deres unikke produkt og deres konkurrencefordel i forhold til den eksisterende IVF-teknologi har Spermosens planer om at blive markedsleder.

Ambitionerne på det bæredygtige område er også høje. Spermosens støtter FNs verdensmål om bæredygtig udvikling og har identificeret fem af FNs 17 verdensmål, som passer til deres mission, og hvor de kan have størst indflydelse:

 • Sundhed og trivsel
 • Ligestilling mellem kønnene
 • Industri, innovation og infrastruktur
 • Mindre ulighed
 • Partnerskaber for handling

 

(Artiklen fortsætter under reklamen)

Hvem er Spermosens?

Spermosens’ administrerende direktør (CEO) er John Lempert leder organisationen inden for udvikling og go-to-markeder, herunder investor relations og strategiske partnerskaber.

John har studeret jura på Lund Universitet og er certificeret tandtekniker fra Göteborgs Odontologiske Fakultet. Derudover har John omfattende erfaring fra corporate governance og forretningsudvikling inden for medicinsk udstyr i mere end 35 år.

 

 

Spermosens’ CSO er Kushagr Punyani, og han leder teamet udvikling og designer Spemosens’ revolutionerende fertilitets-diagnosticerings enheder. Kush har en MPhil i ingeniørarbejde fra Lund Universitet/NanoLund og har tidligere arbejdet med at udvikle enheder til diagnosticering. Hans arbejde i Indien med professor Sudha Srivastava lagde bunden for Spermosens’ kerneteknologi.

 

Tallene

 • Pris pr. aktie: 5,63 SEK
 • Mindste tegning: 711 stk. (4.002,93 SEK)
 • Forhåndstegning: 14,0 mio SEK
 • Markedsværdi (pre-money): 29,5 mio DKK.
 • Tegningsperiode: 25. marts – 12. april 2021
 • Offentliggørelse af tildeling af aktier: 13. april
 • Forventet første handelsdag: 5. maj 2021 
 • Børs: Spotlight Stock Market
 • Ticker: SPERM
 • Certified Advisor: Gemstone Capital
Du kan læse mere om selskabet på deres egen side her.
Tegningsblanket kan du finde online her. 

Hvordan tegner man aktier i Spermosens?

Du kan let tegne aktier via fx Nordnet, hvis du er kunder der. Du kan også udfylde en tegningsblanket, som du kan finde online her – husk at klik på “andet land”. Dette skal gøres i tegningsperioden, som løber fra den 25. marts – 12. april 2021 (nogle banker stopper tegningsperioden en dag tidligere, så lad eventuelt lad med at vente til sidste øjeblik). Spermosens’ aktier har forventet første handelsdag den 5. maj 2021 og herefter vil Spermosens’ aktier være at købe og sælge ligesom alle andre aktier på børsen hos din foretrukne børsmægler. 

Reklame for medlemsklub

Lyt dig klogere

Du kan høre mere om virksomheden i vores podcast Ophelia Invest Talks. Her taler Sarah Ophelia Møss med John Lempert, som er CEO af Spermosens. Denne podcast-episode, nr 124, udkom lørdag den 27. marts.

 

Vi håber, at du er blevet klogere på de nye muligheder Spermosens bringer på banen efter at have læst vores blogindlæg “60 millioner par på globalt plan kæmper med infertilitet – Spermosens kan hjælpe dem alle”.

 

(Artiklen fortsætter under annoncen)

Disclaimer

Dette informationsmateriale samt tilhørende information skal ikke opfattes som rådgivning. Materialet er udarbejdet uden indblik i individuelle behov, risikotolerancer, mv. og kan på ingen måde erstatte professionel personlig rådgivning. Dette materiale er ikke udarbejdet i henhold til lovkrav beregnet til at fremme uafhængig investeringsanalyse. Sarah Ophelia Møss og Ophelia Invest kan ikke garantere at dette informationsmateriale er korrekt eller uden mangler, og kan ikke drages til ansvar for evt. fejl og mangler. Ophelia Invest og Sarah Ophelia Møss er ikke forpligtet til at opdatere dette informationsmateriale. Historiske afkast er hverken en garanti eller indikation på fremtidige afkast. Værdien af ens investeringer kan falde, såvel som stige, og investorer kan få mindre tilbage end de har investeret.