Alt du bør vide om Danmarks nye billige investeringsløsning Lysa

Alt du bør vide om Danmarks nye billige investeringsløsning Lysa, bliv klogere i denne artikel. (Indeholder affiliatelinks)

Er Lysa relevant for dig?

Vil du også gerne have din opsparing til at vokse, uden nødvendigvis at skulle holde øje med aktiemarkedet – eller lære en masse om det? Så er Danmarks nye billige investeringsløsning Lysa måske noget for dig.

Det kan også være at du allerede er godt i gang, men er træt af høje gebyrer? Eller måske blot ønsker en optimal spredning på aktier og obligationer fra hele verden, uden at behøve at vide præcis hvilke fonde du skal vælge? Også her er Lysa måske et oplagt valg.

Hvad er en robotrådgiver?

I de senere år er såkaldte “robotrådgivere” blevet stadigt mere populære. En robotrådgiver hjælper investorer med komme i gang med at investere, og er et forsøg på at erstatte den traditionelle bankrådgiver. De stiller en masse spørgsmål om fx vores risikovillighed og vores økonomiske situation. Ud fra forskellige parametre, kan de så udvælge hvad, som passer vores investeringsprofil.

Fordelen er som oftest at det er meget billigere, og samtidig også hurtigere. I Danmark er der i de seneste år blevet lanceret adskillige robotrådgivere, hele seks er det blevet til.

Sammenlignet med andre muligheder har robotrådgivere væsentligt lavere omkostninger for kunden/investoren. Det betyder i sidste ende at en højere andel af afkastet ender hos kunden. De eksisterende løsninger i Danmark har omkostninger på ca. 0,6-0,8 procent årligt.

Konceptet er velegnet til nye investorer og alle der gerne vil være investeret, men ikke ønsker at bruge meget tid på sine investeringer.

Ny spiller på banen

Den svenske robotrådgiver Lysa er netop trådt ind på det danske marked. Når man investerer gennem platformen er de årlige omkostninger maksimalt 0,4 procent – det er utrolig lavt målt op mod de danske spillere.

Lysa er en meget nem platform at navigere på. Det bedste er, at man som ny investor ikke har ret meget man skal tage stilling til. Lysas robotrådgiver finder den risikospredning, som passer til din risikoprofil.

I denne artikel kan du blive klogere på alt det Lysa derudover kan tilbyde, og finde ud af om hele eller dele af dine fremtidige investeringer skal foregå via Lysa.

Lysa i forhold til de øvrige svenske sammenlignelige muligheder

I Sverige findes der omkring seks forskellige robotrådgivere og investeringsplatforme.
Sammenlignet med de andre svenske robotrådgivere er Lysa meget billig. Deres samlede årlige omkostninger overskrider ikke 0,4 procent, hvor de andre ligger et sted mellem 0,5-1,0 procent.

I Sverige forvalter Lysa 7,5 milliarder svenske kroner. Til sammenligning forvalter Danske Banks robotrådgiver June kun 2,5 milliarder kroner, til trods for, at de blev lanceret nogenlunde samtidig.

Sammenlignet med de seks danske robotrådgivere har Lysa væsentligt lavere omkostninger. Fx har Danske Banks robotrådgiver June årlige omkostninger på 0,69 procent. Det er altså en væsentlig forskel, hvis man har en lang tidshorisont og/eller en del penge investeret.

Oprettelsesprocessen

Det tager under fem minutter at oprette en konto på den nye investerings-løsning Lysa. Efter at man har klikket sig igennem et kort række spørgsmål lander man i en foreløbig risikoklasse, som man dog let kan til eller fravælge, hvis man fx hellere vil tage lidt større risiko.

Der bliver eksempelvis spurgt ind til hvordan man forholder sig til risiko, hvad man ved om investering, om man har erfaring med investering, ens privatøkonomi og tidshorisont. Nedenfor kan du se eksempler på nogle af de ting der bliver spurgt ind til. Lysa stiller som sagt disse spørgsmål for bedst muligt at kunne vurdere hvordan dine penge skal investeres.

På baggrund af dine svar vurderer Lysa hvordan det vil være optimalt at investerer dine midler. Dette kan eksempelvis se ud som på nedenstående billede.

Herefter skal man indtaste praktiske oplysninger som i hvilket land man betaler skat, og hvordan man øsnker at øverføre penge – og så er man i gang. Samlet set tager det cirka fem minutter, så det er super hurtigt at komme i gang.

 

 

Endelig et svensk produkt, tilgængeligt for danskere

Svenskerne har I mange år været et godt stykke foran os danskere, når det kommer til alt investerings-relateret. Vi har derfor, med rette, kunne kigge misundeligt over sundet, til de lavere skatter og de mange produkter med lave gebyrer. Men nu er der endelig en svensker der har taget springet.

Hvad er det vigtigste om den nyeste spiller på banen?

  • Lysa er utrolig let at anvende
  • Det tager kun 5 minutter at oprette sig som kunde
  • Gebyrerne er meget lave i forhold til samtlige spillere på det danske marked

Hvem har stiftet Lysa?

Lysa er stiftet af Patrik Adamson, Emilie Andersson og Henrik Littecke. De har alle tre erfaring inden for det svenske investerings- og bankmiljø.

De tre stiftere har skabt Lysa på grund af, at de var trætte af det traditionelle banksystem. De mener, at det ofte var ringere rådgivning og langt dyrere. De vil gerne gøre op med, at de traditionelle banker tjener rigtig mange penge på noget, som kan gøres automatisk ved hjælp af en robotrådgiver.

Skal du i gang?

Her var alt du bør vide om Danmarks nye billige investeringsløsning Lysa. Hvis du tænker at Lysa lyder som noget for dig, har vi en god nyhed. Hvis du opretter dig gennem følgende link, vil du automatik spare 20 procent på omkostningerne de første 3 måneder. Samtidigt er du med til at støtte Ophelia Invest, så vi kan fortsætte med at udgive gratis artikler som denne.

Fortsat læring om investering

Du kan læse videre om investering for begyndere i bogen ‘Den lille guide til Investering‘ fra Forlaget Penge. Vi har også lavet et onlinekursus for begyndere ligesom der altid er foredrag i eventkalenderen.


Disclaimer

Denne artikel indeholder reklamelinks. Det betyder at vi får 200 kroner, hvis du opretter dig som kunde hos Lysa gennem de links du finder i denne artikel. Det koster ikke dig noget. Faktisk får du blot lidt rabat på dine gebyrer. Vi bruger reklamelinks for at skaffe penge til at skabe gratis content til dig på lyd, video og skrift. Vi stræber altid efter at være så objektive som muligt, i al det content vi skaber.

Dette informationsmateriale samt tilhørende information skal ikke opfattes som rådgivning. Materialet er udarbejdet uden indblik i individuelle behov, risikotolerancer, mv. og kan på ingen måde erstatte professionel personlig rådgivning. Dette materiale er ikke udarbejdet i henhold til lovkrav beregnet til at fremme uafhængig investeringsanalyse. Sarah Ophelia Møss og Ophelia Invest kan ikke garantere at dette informationsmateriale er korrekt eller uden mangler, og kan ikke drages til ansvar for evt. fejl og mangler. Ophelia Invest og Sarah Ophelia Møss er ikke forpligtet til at opdatere dette informationsmateriale. Historiske afkast er hverken en garanti eller indikation på fremtidige afkast. Værdien af ens investeringer kan falde, såvel som stige, og investorer kan få mindre tilbage end de har investeret.