Hvorfor bæredygtig investering?

Hvad er der sket?

Vores planet er ved at dø. I løbet af blot de seneste 100 år har kloden oplevet en foruroligende klimaforandring, der ikke ser ud til at stoppe. Hullet i ozonlaget er godt nok ved at hele nu, men den sender menneskeheden et klart signal – det er ved at være for sent. Den globale opvarmning får polerne til at smelte og vandstanden stiger i havene. Der findes hele øer lavet af skrald i Stillehavet og havdyr lider. Flere dyrearter end nogensinde før uddør og CO2 niveauet i atmosfæren stiger og stiger. Selvom flere engagerer sig i klimakampen og forsøger at føre en bæredygtig livsstil kan det virke håbløst – for hvordan kan vi overhovedet nå at gøre en forskel, før det er for sent?

 

(Artiklen fortsætter under annoncen)


Opgaven foran os: Oprydning

Det er op til os at gøre en forskel. Generationer har formået at skade vores miljø i så høj grad at det ikke kan gøres om, og det er en stor opgave der ligger foran os. Men for de kommende generationers skyld – for vores børn og børnebørn – er vi nødt til at gøre en indsats. Men det er en enorm opgave. Er det muligt at redde hav, himmel og jord, når der er sket så mange skader? 

Hvordan gør vi det?

Der er mange måder at gøre en forskel på. Alle kender formentlig til aktivistforeninger som Greenpeace, der på forskellige måder griber ind hvor de mener det er nødvendigt. Hele syv af FN’s 17 verdensmål omhandler klimaet og bæredygtighed. Men det er ikke alle der kan se sig selv som aktivist, og det er helt okay. Der er mange måder at hjælpe på. 

Ved at fokusere på vores egen dagligdag kan vi gøre en forskel. Det kan være noget så simpelt som at genbruge sine indkøbsposer eller noget større som at udskifte bilen til en el-bil. Flere familier dropper flyrejser til fordel for alternative ferier, og det er blevet mere og mere almindeligt at se solceller på hustagene. Alle supermarkeder sælger nu økologi og ved at sætte fokus på ting som vores daglige eller månedlige forbrug kan vi blive opmærksomme på hvordan vi skåner miljøet – og vores pengepung. Grøn er det nye sort. 

 

(Artiklen fortsætter under annoncen)

 

Fra et investeringsmæssigt perspektiv

I disse dage er der fokus på grøn omstilling og bæredygtighed, og det gælder også inden for investering. Investorer forsøger i højere grad at investere bæredygtigt og selskaber såvel som de finansielle organisationer (fx banker og investeringsforeninger) prøver at gøre sig attraktive ved at vise hvor grønne de er. Men hvad er bæredygtig investering? 

Bæredygtig investering betyder at vi investerer i aktier der er klimavenlige. Det kan fx være solceller, vindenergi eller grøn transport. Det vigtigste er at vores investeringer gør en forskel for miljøet – eller i det mindste ikke er direkte miljøskadelige. Mange større selskaber har en såkaldt Corporate Social Responsibility (CSR) strategi. Det er en strategi for hvordan de kan gøre en forskel og påtage sig deres sociale ansvar. Ved at kigge efter et selskabs CSR politik kan vi finde ud af hvor bæredygtig deres profil er. 

Når vi investerer bæredygtigt ved vi at vi gør en forskel for vores miljø – det påvirker os alle og det hjælper os alle. Vi gør vores del for at redde vores planet og sikre vores fælles fremtid.

Opsamling

Vores planet lider. Vores verdenshave drukner i affald, vores poler smelter og vores atmosfære bliver stadig varmere. Men det er ikke for sent. Vi kan stadig gøre en forskel, og vi kan stadig redde vores fælles fremtid. Ved at indføre små tiltag i vores hverdag kan vi på sigt være med til at gøre en stor indsats i klimakampen. Også som investor er det muligt at gøre vores del.

Læs mere i kommende blogposts om bæredygtig investering.

Lær mere

Kender du vores podcast Ophelia Invest Talks? Der har vi et væld af spændende podcast-episoder fx til læring på farten. Husk også at du kan se emnerne for alle kommende online foredrag i vores eventkalender. Hvis du vil have mere Ophelia Invest så tjek vores medlemsklub Ophelia Invest Club ud.

Du kan læse videre om investering for begyndere i bogen ‘Den lille guide til Investering‘ fra Forlaget Penge. Vi har også lavet et onlinekursus for begyndere ligesom der altid er foredrag i eventkalenderen.

 

(Artiklen fortsætter under annoncen)

Disclaimer

Dette informationsmateriale samt tilhørende information skal ikke opfattes som rådgivning. Materialet er udarbejdet uden indblik i individuelle behov, risikotolerancer, mv. og kan på ingen måde erstatte professionel personlig rådgivning. Dette materiale er ikke udarbejdet i henhold til lovkrav beregnet til at fremme uafhængig investeringsanalyse. Sarah Ophelia Møss og Ophelia Invest kan ikke garantere at dette informationsmateriale er korrekt eller uden mangler, og kan ikke drages til ansvar for evt. fejl og mangler. Ophelia Invest og Sarah Ophelia Møss er ikke forpligtet til at opdatere dette informationsmateriale. Historiske afkast er hverken en garanti eller indikation på fremtidige afkast. Værdien af ens investeringer kan falde, såvel som stige, og investorer kan få mindre tilbage end de har investeret.

Læg en kommentar