Millionærklubben: To skridt frem og ..øhh, to tilbage?

Hvordan ser ligestilling egentlig ud?

Kvinderne i Millionærklubben er værter mens porteføljeforvaltere alle er mænd. Har du (også) bemærket det?

Siden 2017 har jeg arbejdet for, at alle føler sig velkommen på aktiemarkedet. Det gjorde jeg nemlig ikke selv. Med sin kantede maskuline facon, “men in black” (and blue) én masse og en udpræget mangel på rollemodeller jeg kunne spejle mig i, føltes det ikke inviterende.

Siden dengang er der sket meget, og så på mange måder alligevel ikke..

(Artiklen fortsætter under annoncen)

 

 

“Kvinderne vil ikke stille op”

Jeg spurgte ind til kønsfordelingen i Millionærklubben allerede i 2018. De fortalte, at der ikke var nogen kvinder der ville stille op. Den tyggede jeg lidt på og tilbød dernæst mig selv, med min egen kvarte million og forslag om, at jeg kunne nå at læse nogle regnskabsfag på universitetet inden næste sæson, being sociolog (og dermed ikke analytiker) and all.

Mænd på stribe

Svaret til dette var, at de ikke havde planer om at lave udskiftninger i panelet. Kort tid efter blev Mogens Vad udskiftet med den unge bachelorstuderende Philip Gunst, et år senere blev han udskiftet med lægen Mads Christiansen og nyligst udvidede de fra fire til fem haner med tilføjelsen af aktieanalytikeren Michael Friis.

Fire år senere er det hele således lige så kantet, maskulint og black’n blue som da jeg startede. De to kvindelige værter er der ikke længere plads til i billedet. Den ene kvinde er i øvrigt lige blevet udskiftet – med en anden kvinde.

 

(Artiklen fortsætter under annoncen)

 

Kvinderne stadig i køkkenet

Jeg er slet ikke i tvivl om, at alle involverede er utrolig glade for deres rolle i programmet. Og jeg er på et personligt plan stor fan af samtlige. Men er jeg den eneste der tænker, at der er lidt, “kvinderne laver maden og mændene spiser den” over det?

Passer det virkelig, at kvinderne ikke vil stille op (til udstillelse af egen lejlighedsvise fejlbarlighed) og var de velkomne hvis de var klar? Der er megen snak om mænd der vælger mænd til bestyrelsespladserne; men vælger kvinderne også mænd?

SaxoInvestor som dedikeret sponsor for Millionærklubben

 

Billedet her over mødte mig, da jeg loggede ind på SaxoInvestor, som ligesom så mange andre brander sig med “investering for alle”. Ord er billige.

Det er en succesfuld #omnichannel strategi nok ikke.. – hvis man er god til omnichannel marketing betyder det at man har samme budskab over hele linjen (lærte jeg for nylig af skarp iværksætterveninde).

Men, vi har jo alle blinde vinkler, og reproducerer det vi ser omkring os. Det gør jeg selvfølgelig også. Jeg vil derfor gribe i egen barm og finde flere kvindelige gæster til egne udgivelser. Promise.

Kærligst Sarah Ophelia Møss, ejer af Ophelia Invest – og spækket med holdninger der trives eminent i offentlig skue;)

 

(Artiklen fortsætter under annoncen)

 

Disclaimer

Dette informationsmateriale samt tilhørende information skal ikke opfattes som rådgivning. Materialet er udarbejdet uden indblik i individuelle behov, risikotolerancer, mv. og kan på ingen måde erstatte professionel personlig rådgivning. Dette materiale er ikke udarbejdet i henhold til lovkrav beregnet til at fremme uafhængig investeringsanalyse. Sarah Ophelia Møss og Ophelia Invest kan ikke garantere at dette informationsmateriale er korrekt eller uden mangler, og kan ikke drages til ansvar for evt. fejl og mangler. Ophelia Invest og Sarah Ophelia Møss er ikke forpligtet til at opdatere dette informationsmateriale. Historiske afkast er hverken en garanti eller indikation på fremtidige afkast. Værdien af ens investeringer kan falde, såvel som stige, og investorer kan få mindre tilbage end de har investeret.