Børsnotering inden for moderne trend – recycling

Godt for både økonomien og kloden

(Reklame) Vi bliver ældre og befolkningstallet stiger på globalt plan. Det sætter et naturligt pres på sundhedssystemerne rundt om i verden. Der er pres på de ansatte men også på det udstyr og de maskiner, som hospitalerne anvender. Produktionen af nye maskiner tærer på jordens ressourcer og købet af samme tærer på hospitalets økonomi.

Men det er der heldigvis en løsning på. Hvor nogle trives bedst med det seneste nye, er andre godt tilfredse så længe maskinerne virker – og det gør de lang tid efter den nyeste model er kommet på markedet. Mange kasserede maskiner kan således genanvendes, og det er der dels penge i, men det taler også ind i en af de helt store trends for tiden, nemlig genanvendelse. 

Forestil dig en verden, hvor biler kun havde én ejermand og aldrig blev videresolgt, men bare skrottet hver gang der kom en ny model på markedet. Så forstår man problemet, som vi vil løse inden for markedet for scannere. – CEO, Jens Krohn

Børsaktuelle Scandinavian Medical Solutions (SMS) sælger brugt medicinsk udstyr og projektledelse i et forsøg på at komme den nuværende demografiske- og økonomiske udvikling til livs. Læs videre og find ud af, hvem Scandinavian Medical Solutions er, hvad de laver, og om det er et selskab du vil investere i.

Hvad laver Scandinavian Medical Solutions?

Scandinavian Medical Solutions er en uafhængig dansk leverandør af højkvalitets brugte medicinske scannere som MR- og CT-scannere. Selskabet er en B2B (Business to Business) salgsorganisation. Scandinavian Medical Solutions sælger omkostningseffektivt billeddiagnostisk udstyr af høj kvalitet til hospitaler, klinikker og distributører over hele verden. En af deres vigtigste kunder er hospitaler, hvis budgetter og evne til at udskifte eksisterende udstyr drager væsentligt fordel af det brugte marked. Flere sundhedsudbydere får på den måde adgang til bedre udstyr og til bedre priser. 

Udover at købe og sælge brugt udstyr dækker Scandinavian Medical Solutions gerne kundens behov fra start til slut. De tilbyder således projektledelse skræddersyet til kundens ønsker. Selskabet håndterer derfor også installationer, transport og reparationer.

Maskinerne kan både købes og lejes i en given periode alt efter, hvad kunden har brug for. Scandinavian Medical Solutions fjerner selv patientdata og afmonterer maskiner, så udstyret er klar til næste kunde.

Ambitioner

Scandinavian Medical Solutions ambition er at skabe Europas førende leverandør af brugt medicinsk diagnostisk udstyr. Målet er at muliggøre bedre sundhedsresultater og forbedre kvaliteten af pleje som hospitaler og klinikker kan tilbyde deres patienter. Ved at have fokus på at genbruge udstyr bidrager selskabet til et fald i forbruget og produktion af nyt udstyr, hvilket har en gavnlig effekt på miljøet.

Scandinavian Medical Solutions sælger allerede til hele verden men vil gerne skrue op for volumen, opbygge et større varelager og søger derfor finansiering til dette næste skridt.

Hvorfor vil Scandinavian Medical Solutions børsnoteres?

Indtil videre har Scandinavian Medical Solutions kun benyttet sig af organisk vækst. Med flere penge i kassen håber selskabet at kunne slå til når gode muligheder opstår, øge markedsandele på et voksende sekundært marked og etablere Scandinavian Medical Solutions som den førende aktør i branchen. 

Det er især to ting, som de gerne vil opnå: 

 1. Mere handel med udstyr og tilføjelse af ressourcer. Ved at handle mere udstyr kan selskabet gribe flere muligheder
 2. Mere personale (salg og driftsstøtte) og yderligere forbedre de digitale løsninger

Scandinavian Medical Solutions stræber efter at rejse DKK 27-30 millioner til at understøtte missionen om at skabe bredere adgang til billeddiagnostisk udstyr globalt.

Hvem er Scandinavian Medical Solutions?

Scandinavian Medical Solutions er en international virksomhed. Selskabet består på stående fod af seks ansatte og forventer at omsætte for DKK 65-70 millioner i regnskabsåret 2020/2021.

Scandinavian Medical Solutions blev grundlagt af CEO Jens Krohn. Jens har mere end 13 års erfaring som ”Global Head of Sales” og indkøbs- og international manager. Jens har tidligere arbejdet hos Agito (Selskab der udlejer og sælger reservedele til hospitaler), forud for salget af Agito til Philips.

Jens Paulsen er partner og CPO (Chief Product Officer). Han har over 12 års erfaring som ”Head of Sourcing” og har ligesom Jens Krohn arbejdet hos Agito forud for salget til Philips. Jens Paulsen har kompetencer inden for ”Risk Management” og CRM (Customer Relationship management) og har ansvaret for alle offentlige bud.

(Til venstre Jens Krohn, i midten Jens Paulsen og til højre Martin Lind)

Bestyrelsen består af bestyrelsesformand Mille Tram Lux som til daglig er CFO hos børsnoterede Seluxit, næstformand Anne Kaptain, ansvarlig for jura og HR hos BMS og medlem af bestyrelsen Morten Rasmussen, co-founder og partner hos Ping IT.

Tallene

 • Pris pr. aktie: 5,00 DKK
 • Mindste tegning: 3.800 DKK (760 aktier)
 • Forhåndstegning: 15.524.995 DKK
 • Markedsværdi (pre-money): 106.250.000 DKK
 • Tegningsperiode: 13. oktober 2021 – 26. oktober 2021.
 • Forventet første handelsdag: 3. november 2021
 • Børs: Nasdaq First North Growth Market Denmark
 • Midlertidig ISIN: DK0061675196
 • Permanent ISIN: DK0061675006
 • Certified Advisor: NORDEN CEF

Se og hør mere om selskabet

Hvis du vil vide mere om Scandinavian Medical Solutions, kan du læse det her:

Følg med i de danske børsnoteringer i vores IPO-kalender og diskuter noteringerne med ligesindede i vores aktiegruppe, Børsnoteringer & små aktier.

Disclaimer

Dette informationsmateriale samt tilhørende information skal ikke opfattes som rådgivning. Materialet er udarbejdet uden indblik i individuelle behov, risikotolerancer, mv. og kan på ingen måde erstatte professionel personlig rådgivning. Dette materiale er ikke udarbejdet i henhold til lovkrav beregnet til at fremme uafhængig investeringsanalyse. Sarah Ophelia Møss og Ophelia Invest kan ikke garantere at dette informationsmateriale er korrekt eller uden mangler, og kan ikke drages til ansvar for evt. fejl og mangler. Ophelia Invest og Sarah Ophelia Møss er ikke forpligtet til at opdatere dette informationsmateriale. Historiske afkast er hverken en garanti eller indikation på fremtidige afkast. Værdien af ens investeringer kan falde, såvel som stige, og investorer kan få mindre tilbage end de har investeret.

Ophelia Invest har en samarbejdsaftale med selskabet og modtager penge for at gøre opmærksom på selskabet. Vi stræber dog altid efter at være nysgerrige, objektive og have fokus på oplysning.