Det bæredygtige selskab Aquaporin renser vand og vil nu på børsen

I Danmark tager vi det for givet at der kommer rent vand ud af hanen, men sådan er det langt fra alle steder i verden. Det danske teknologiselskab Aquaporin har udviklet en innovativ løsning på dette problem og selskabet er pt i gang med en børsnotering på det danske hovedmarked, Nasdaq Copenhagen.
Selskabet har fået tilsagn fra en række kerneinvestorer, herunder Topsøe Holding og Spar Nord, om, at de køber aktier for i alt 250 mio. DKK ved børsnoteringen. Aktieprisen kommer til at være 173 DKK, hvilket vil gøre, at selskabet har en værdisætning på omkring 1,5 mia. DKK før kapitalrejsningen.

Hvad laver Aquaporin

I naturen findes et protein, aquaporin, der filtrerer vand i alle levende celler. Det danner små kanaler i organismers cellemembraner, som kun tillader vandmolekyler at passere. Det er blandt andet aquaporiner, der gør planter i stand til at optage vand fra jorden og de menneskelige nyrer at filtrere 180 liter vand dagligt. I naturen bliver det til milliarder af liter hver dag.

Når Aquaporin fremstiller disse proteiner i en industriel sammenhæng, kan de bruges til at forbedre filtrering af drikkevand, reducere mængden af spildevand og forbedre fremstillingsprocesser, f.eks. i føde- og drikkevareindustrien.

 

(Artiklen fortsætter under annoncen)

 

Formål med børsnoteringen

Aquaporin ønsker at rejse kapital til at udvide kommercialiseringsaktiviteterne på de tre hovedmarkeder; drikkevand, industrielt spildevand og føde- og drikkevareindustrien, samt øge udviklings- og produktionskapaciteten inden for udvalgte områder. Aquaporin er i den indledende kommercielle fase med en valideret teknologi og betydelige partnerskaber og samarbejder med store brands i forskellige industrier.

Bæredygtighed

Hos Aquaporin spiller bæredygtighed en vigtig rolle i hverdagen. Aquaporin støtter FN’s Global Compact, og alle selskabets produkter bidrager direkte til FN’s verdensmål. Der er selvfølgelig særligt fokus på verdensmål 6 om rent vand og sanitet. Bæredygtighed er således dybt integreret i selskabets produktløsninger, men også i det de står for og deres produktion. Som del af deres bæredygtige profil har selskabet skiftet til udelukkende at bruge 100% CO2 neutral energi fra vindmøller. Selskabet har derudover underskrevet FN’s Global Compact, hvilket forpligter dem til at følge de universelle principper om menneskerettigheder, arbejdskraft, miljøet og antikorruption.

 

 

I 2019 valgte Aquaporin at slutte sig til SDG Accelerator Program, som er et FN-program med det formål, at accelerere små og mellemstore selskabers arbejde med at udvikle produkter, der bidrager til Verdensmålene. I den forbindelse valgte Aquaporin at fokusere på tekstilindustrien, da den, ifølge FN’s estimat, globalt er ansvarlig for intet mindre end 20% af den samlede spildevandsudledning. Dette ser Aquaporin som et stort problem, som de gerne vil være med til at finde en løsning på. Aquaporin er udvalgt til det sydasiatiske Fashion for Good initiativ, hvor selskabet med partnere i Sydasien skal arbejde for, at dets teknologi afprøves af nogle af de største modehuse og tekstilfabrikker i verden.

Hver er teamet bag?

Peter Holme Jensen er administrerende direktør og medejer af Aquaporin, og var tilbage i 2005 med til at stifte virksomheden. Han er uddannet biokemiker og har en Ph.d. i strukturel proteinkemi. Ledelsen består desuden af Matt Boczkowski, Bo Karmark og Joerg Hess. 

Matt Boczkowski er stedfortrædende direktør og handelschef. Han har været i virksomhedens siden marts dette år, og har over 20 års erfaring med salg og strategisk markedsføring i vandrensnings branchen. Bo Karmark er CFO, har været i virksomheden i knap seks år, og har mange års erfaring som økonomidirektør. Aquaporins vicedirektør er Joerg Hess.

Bestyrelsen består af formand Niels Thomas Heering og derudover Søren Bjørn Hansen, Michael Frank, Anne Broeng, Jianwen Cai, Lars Christian Hansen, Jens Hahn Denkov og Weiming Jiang.

Tallene

 • Pris pr. aktie: 173,00 DKK
 • Mindste tegning: 173,00 DKK (1 aktie)
 • Forhåndstegning: 250 mio. DKK
 • Markedsværdi (pre-money): 1.500 mio. DKK
 • Tegningsperiode: 14. juni 2021 – 25. juni 2021
 • Forventet første handelsdag: forventet 28. juni
 • Børs: Nasdaq Copenhagen
 • Midlertidig ISIN: DK0061555299
 • Permanent ISIN:DK0061555109

 

Læs mere

Hvis du vil vide mere om Aquaporin kan du orientere dig på selskabets investor relations side, se tidligere regnskaber eller læse deres intention to float.

Du kan også se selskabets helt nye film på youtube her. Den giver et godt indblik i, hvad de laver.

 • Årsrapport 2019: Læs deres årsrapport for 2019 her.
 • Årsrapport 2018: Læs deres årsrapport for 2018 her.
 • Intention to float: Se deres intention to float her.
 • Investor relations: Du kan besøge deres investor relations side på dette link.

 

(Artiklen fortsætter under annoncen)

 

Disclaimer 

Dette informationsmateriale samt tilhørende information skal ikke opfattes som rådgivning. Materialet er udarbejdet uden indblik i individuelle behov, risikotolerancer, mv. og kan på ingen måde erstatte professionel personlig rådgivning. Dette materiale er ikke udarbejdet i henhold til lovkrav beregnet til at fremme uafhængig investeringsanalyse. Sarah Ophelia Møss og Ophelia Invest kan ikke garantere at dette informationsmateriale er korrekt eller uden mangler, og kan ikke drages til ansvar for evt. fejl og mangler. Ophelia Invest og Sarah Ophelia Møss er ikke forpligtet til at opdatere dette informationsmateriale. Historiske afkast er hverken en garanti eller indikation på fremtidige afkast. Værdien af ens investeringer kan falde, såvel som stige, og investorer kan få mindre tilbage end de har investeret.

Ophelia Invest har en samarbejdsaftale med Aquaporin og modtager penge for at gøre opmærksom på selskabet. Vi stræber dog altid efter at være nysgerrige, objektive og have fokus på oplysning.