Du kan købe aktier i Odico som laver robotter i robotklyngen i Odense

(Reklame) Du kan købe aktier i Odico som laver robotter. Mandag den 15. marts 2021 startede tegningsperioden for robotselskabet Odicos emission (kapitaludvidelse). Tegningsperioden varer frem til 26. marts 2021 og aktierne sælges til 9,35 kroner stykket.

 

(Artiklen fortsætter under annoncen)

Hvad laver Odico?

Odico laver robotter. Kort fortalt. Robotter til byggebranchen som kan gøre livet lettere for alle involveret. Vi havde direktør Anders Bundsgaard med i podcasten (episode nr 121 udkom/mer den 19. marts) og han fortalte her hvordan deres robot Cut’n Move kan skære fortovsfliser i et lukket miljø, hvilket i dén grad forbedre arbejdsvilkårene for dem der ellers plejer at håndtere den slags.

Et af Odicos andre produkter er Factory on the Fly, og det giver næsten sig selv hvad det går ud på: En lille fabrik med robotter som man som let som ingenting kan flytte fra den ene byggeplads og videre til den næste.

Odicos robotteknologier er designet til at frigøre arkitektens kreative proces og lader entreprenører realisere avancerede projekter til en brøkdel af almindelige omkostninger. Vores teknologier tilbyder effektivitetsforbedringer op til 100 x over eksisterende metoder samt en frihedsgrad uden fortilfælde i byggeteknisk fremstilling. – Odico

Overordnet har Odico to forretningsområder: De laver robotter der kan sælges og som nævnt leve livet ude på byggepladserne, eller hvor man nu har brug for dem, og derudover har Odico en in-house produktion af betonforme. De giver liv til arkitekters 3D tegninger.

Denne særlige kombination af både at lave robotter der anvendes på matriklen såvel som robotter til “løs-salg” giver Odico et unikt indblik i, hvordan deres egne robotter fungerer. Hvis der er noget der ikke virker som det skal, kan den samtale tages mellem det ene team og det andet over frokostbordet. Der er altså ikke langt fra problem til løsning. Det må alt andet lige i dén grad komme kunderne til gode.

 

 

Ambitionerne

Hos Odico ved de godt at de har fat i noget smart. Og det har de vidst siden administrerende direktør Anders Bundsgaard og teknisk direktør Asbjørn Søndergaard mødte hinanden tilbage i 2012. Selskabet landede i december en ordre på 10 mio. kroner og som vi kan se i break-even scenariet længere nede, løber det rundt med en omsætning på 10 millioner for hvert af de to forretningsområder.

Ambitionerne på det bæredygtige område er også høje. Odico går efter at muliggøre den optimale udnyttelse af jordens ressourcer. I deres investorbrochure kan vi læse at det særligt er inden for seks af FNs 17 verdensmål at de har noget at byde ind med:

  • Sundhed og trivsel
  • Anstændige jobs og økonomisk vækst
  • Industri, innovation og infrastruktur
  • Bæredygtige byer og lokalsamfund
  • Ansvarlig forbrug og produktion
  • Klimaindsats

Byggebranchen er en konservativ størrelse, og som Anders Bundsgaard sagde med et smil på læben, da vi mødte ham til podcastoptagelse: “En børnehave bruger mere teknologi end en byggeplads”. Det vil Odico lave om på. Pengene som de er ved at rejse i deres kapitaludvidelse, der betyder at de udsteder nye aktier som sælges, skal primært bruge til markedsføring og salg. Efter 2,5 års produktion er Odico klar til at vise verden deres robotter.

 

Hvem er Odico?

Bag Odico finder vi CEO Anders Bundsgaard som er bachelor i maskinteknik fra DTU, uddannet flymekaniker fra Mærsk Air og har en HD i ledelse og innovation. Anders har det overordnede ansvar for robotsystemer, intergration og elektronik samt Odicos kommercielle udvikling.

I rollen som CTO (teknisk direktør) har vi medstifter Asbjørn Søndergaard. Asbjørn er uddannet arkitekt fra Arkitektskolen i Aarhus og internationalt anerkendt ekspert inden for robotkonstruktion af byggematerialer og avanceret digital konstruktion.

Bestyrelsen udgøres pt af prominente navne; Søren Ravn Jensen (formand), Jens Munch-Hansen, Niels Kåre Bruun og efter kapitaludvidelsen kommer endnu to navne til, nemlig Bjarne Moltke Hansen og Jesper Christensen.

(Artiklen fortsætter under annoncen)

Reklame for medlemsklub

 

Hvordan får man nye aktier i Odico?

Sådan køber eller tegner du aktier i Odico som laver robotter. Der er forskellige muligheder for at tilegne sig aktier i Odico her i emissionen: Man kan købe Odicos aktier helt normalt fx hos Nordnet. Er man eksisterende ejer af Odico aktier, har man fået tildelt tegningsretter. Alle aktionærer har modtaget 1 tegningsret for hver 1 aktie. For hver 3 tegningsretter har man ret til at tegne 1 aktie i emissionen.

Prisen for de nye aktier er 9,35 kroner.

Tegnings-periode:

  • Aktier: Fra den 15. marts til den 26. marts
  • Tegningsretter: Fra den 11. marts til den 24. marts

 

Alle kan tegne nye aktier til 9,35 kroner stykket i emissionen. I modsætning til en børsnotering er der ingen minimums- eller maksimumskrav til, hvor mange aktier du skal tegne/købe. Alle kan udfylde tegningsblanketten og aflevere til Nordnet eller i egen bank. Hos Nordnet finder du corporate actions som på billedet herunder:

 

 

Hvis du er heldig kan du også finde Odicos emission under corporate actions i din egen bank. Men det er ikke altid at deres online univers giver dig denne mulighed. I så fald kan du ringe til din bank eller blot udfylde tegningsblanketten og aflevere den til din bankrådgiver.

Tallene

Værdisætning (pre-money): 125,4 mio DDK baseret på 13.409.091 aktier til 9,35 DKK per aktie.

Fortegning/Garanti: Der er modtaget tegningstilsagn for i alt 7 mio DKK fra de viste fortegnere. Bemærk at det nye bestyrelsesmedlem Bjarne Moltke Hansen og bestyrelsesformand, Søren Ravn Jensen hver investerer 1 mio. DKK. Dertil kommer at der er givet garantitilsagn på 25 mio. DKK, hvorved i alt 32 mio DKK eller 76,8% er sikret på forhånd.

Provenu ved fuldtegning: 41,8 mio DKK. Hertil kommer at bestyrelsen ved fuldtegning endvidere kan aktivere en separat rettet emission på 3,2 mio. DKK, sådan at det samlede brutto-provenu vil udgøre 45 mio. DKK (39 mio. DKK netto).

Lock-up: Hovedaktionærerne, som ejer 73% af aktierne før emissionen har accepteret at være dækket af lock-up aftaler og har ligeledes accepteret ikke at sælge tegningsretter uden godkendelse.

(Artiklen fortsætter under reklamen)


Stort live online interview med Odico

Se med når vi livestreamer direkte fra “robot-fabrikken” i robotklyngen i Odense med Odicos direktør, Anders Bundgaard. Det foregår selvfølgelig i vores faste mandags-live program mandag den 22. marts kl 20-21 direkte fra Ophelia Invest facebookside. Hvis du liker vores side, får du altid en påmindelse når vi går live med vores gratis programmer.

Du kan stille spørgsmål til selskabet og Anders i kommentarsporet til videoen. Det kræver ikke noget særligt af dig at se med, blot at du kan logge ind på Facebook, alternativt se med hos en anden.

Se eventsiden her.

 

Vigtige links

Tegningsblanket

Investorbrochure

Investorinformation på Odicos website

Kampagnesiden for Odico hos Nordnet

 

(Artiklen fortsætter under annoncen)

Disclaimer

Dette informationsmateriale samt tilhørende information skal ikke opfattes som rådgivning. Materialet er udarbejdet uden indblik i individuelle behov, risikotolerancer, mv. og kan på ingen måde erstatte professionel personlig rådgivning. Dette materiale er ikke udarbejdet i henhold til lovkrav beregnet til at fremme uafhængig investeringsanalyse. Sarah Ophelia Møss og Ophelia Invest kan ikke garantere at dette informationsmateriale er korrekt eller uden mangler, og kan ikke drages til ansvar for evt. fejl og mangler. Ophelia Invest og Sarah Ophelia Møss er ikke forpligtet til at opdatere dette informationsmateriale. Historiske afkast er hverken en garanti eller indikation på fremtidige afkast. Værdien af ens investeringer kan falde, såvel som stige, og investorer kan få mindre tilbage end de har investeret.

Læg en kommentar