Mapspeople viser vej i komplekse bygninger såvel som på apps som Wolt

(Reklame) Fredag den 7. maj offentliggjorde SaaS-virksomheden MapsPeople at de er på vej på Børsen. I denne artikel kan du læse mere om hvad MapsPeople laver, og finde ud af om det er en investering for dig.

Hvad laver MapsPeople

SaaS (Software-as-a-Service) virksomheden MapsPeople tilbyder digitale navigationsløsninger, som kan anvendes til at vise vej i store og komplekse kontorer, hospitaler og lignende. MapsPeople har udviklet en unik software, der gør det muligt at integrere digitale kort i applikationer. Dette muliggør at deres klienter kan integrere softwaren direkte  i deres egne “wayfinding-løsninger”.

Ligesom vi har kort til at finde vej udenfor, kan shoppere, ansatte i store virksomheder eller patienter på hospitaler benytte MapsPeoples produkter til at få overblik  over store komplekse bygninger. MapsPeople har særligt fokus på deres Software-produktet MapsIndoors, hvor væksten forventes at fortsætte med over 90% i løbet af de kommende år. Kunder og partnere kan integrere navigations platformen i deres egne applikationer, hvilket vil gøre det overskueligt at finde vej. MapsPeople har været en officiel Google Maps-partner siden 2009. I dag er virksomheden en af ​​kun 30 Google Maps Premier-partnere i verden. MapsPeople har adskillige store kunder som Novo Nordisk, Lego og JPMorgan Chase & Co.

(Artiklen fortsætter under annoncen)

 

Ambitionerne 

MapsPeople har ambitioner om at være førende inden for digital indendørs navigation. MapsIndoor er selskabets indendørs navigations platform, og er virksomhedens hurtigst voksende aktivitet. MapsIndoor forventes at fortsætte med en vækst på 90-125% årligt over de kommende år. Der er et øget fokus på annual recurring revenue (ARR), og i dag kommer mere end 90% af MapsPeoples indtægter fra abonnementsalg. Virksomheden har også udendørs navigation, og har en årlig vækst på 20% i salg af Google Maps-licenser. Forretningsområdets indtjening estimeres at falde med 50% grundet annonceret ændring i aftalen med Google. Forretningsområdets abonnementbase vil i 2023 forventelig falde fra 16% til 6% grundet den kraftige vækst i MapsIndoor. 

Hvorfor vil MapsPeople børsnoteres?

Som SaaS selskab vil MapsPeople fortsætte deres kraftige vækst, og dette er ikke muligt med virksomhedens nuværende egenkapital. Derfor er deres strategi at få tilstrømning af ekstern kapital. De har bl.a. modtaget kapital fra vækstfonden i december 2017, og i juni 2020 blev yderligere kapital fra 40 private investorer tilvejebragt. Men for at nå det fulde internationale potentiale, skal der mere kapital til, og med deres IPO håber de at rejse 85 millioner kr. på Nasdaqs First North.

Udover det europæiske marked, har MapsPeople fokus på Asien og USA hvor de har etableret et kontor i Austin, Texas. En del af provenuet skal bruges på også at etablering et kontor i Asien, og udvikle salget gennem selskabets partnere. Derudover vil de optimere den interne produktion, samt øge brugen af kunstig intelligens for at sikre den bedste brugeroplevelse hos forbrugeren. 

Nedenfor kan du se hvordan den rejste kapital skal bruges. Figuren kommer fra selskabets prospekt.

Hvem er MapsPeople?

Michael Gram er CEO, stifter og medejer af MapsPeople. Michael har erfaring med at stifte og skalere it og service virksomhede, og har mange års effaring med SaaS-forretninger. Micheal ejer i dag knap 27 procent af virksomheden. 

Jonas Berntsen har siden 2018 været præsident of CPO i MapsPeople. Jonas har over 10 års effaring med salg og marketing, og har arbejdet i MapsPeople i 8 år. Jonas ejer i dag cirka 14 procent af MapsPeople.

Bestyrelsen består af bestyrelsesformand er Lars Brammer, og derudover Lars Rønn, Christian Samsø Dohn og Rasmus Mencke.

Tallene

  • Pris pr. aktie: 6,80 kroner
  • Mindste tegning: 3.774 (555 aktier) 
  • Forhåndstegning: 50 mio. kr.
  • Markedsværdi (pre-money): 285.435.449 kr. 
  • Tegningsperiode: 7. maj 2021 – 25. maj 2021
  • Forventet første handelsdag: 2. juni 2021
  • Børs: Nasdaq First North Growth Market
  • Midlertidig ISIN: DK0061549136
  • Permanent ISIN: DK0061549052
  • Certified Advisor: Grant Thornton

Se og hør mere om MapsPeople

Du kan møde CEO fra Mapspeople, Michael Gram, i vores faste mandagsprogram på vores facebookside Ophelia Invest mandag den 17. maj kl 20-21.  Det kræver ikke noget særligt af dig at se med, blot at du kan logge ind på Facebook, alternativt se med hos en anden.

Du kan også lytte til dem i podcastepisode nr. 135 af Ophelia Invest Talks der udgives fredag den 7. april 2021. Du kan høre podcasten lige her.

Hvis du vil læse mere om MapsPeople kan du gøre det her:

Investorbrochure: Du kan finde MapsPeople’s investorbrochure her.

Prospekt: Du kan finde MapsPeople’s prospekt her.

Investor relations: På MapsPeople’s investor relations side kan du finde et overblik over andet information.

(Artiklen fortsætter under annoncen)

 

Disclaimer

Dette informationsmateriale samt tilhørende information skal ikke opfattes som rådgivning. Materialet er udarbejdet uden indblik i individuelle behov, risikotolerancer, mv. og kan på ingen måde erstatte professionel personlig rådgivning. Dette materiale er ikke udarbejdet i henhold til lovkrav beregnet til at fremme uafhængig investeringsanalyse. Sarah Ophelia Møss og Ophelia Invest kan ikke garantere at dette informationsmateriale er korrekt eller uden mangler, og kan ikke drages til ansvar for evt. fejl og mangler. Ophelia Invest og Sarah Ophelia Møss er ikke forpligtet til at opdatere dette informationsmateriale. Historiske afkast er hverken en garanti eller indikation på fremtidige afkast. Værdien af ens investeringer kan falde, såvel som stige, og investorer kan få mindre tilbage end de har investeret.