Nu skal robotrådgiveren NORD.investments selv på børsen

NORD.investments vil gøre det lettere at investere, og nu kan du komme med på rejsen.  Torsdag den 22. april blev det nemlig offentliggjort at NORD.investments, en af de seks danske “robot rådgivere“, er på vej på børsen. Selskabet forvalter i dag over 1 milliard kroner, men har planer om fortsat at få flere investorer med ombord. I denne artikel kan du læse mere om hvad NORD.investments laver, og finde ud af om det er en investering du måske har lyst til at hoppe med på.

Hvad laver NORD.investments

NORD.investments blev stiftet i 2015 med et mål om at tilbyde investorer en simpel og billig investeringsmulighed. Deres robo-advisor sigter ikke efter slå markedet, men derimod at følge det. Ganske simpelt. I dag har selskabet over 3.700 aktive kunder, for hvem de samlet set forvalter over 1 milliard danske kroner. For blot 2 år siden forvaltede de kun 100 millioner danske kroner, og selskabet har altså været hurtige til at skalere op.

Video om NORD.investments’ børsnotering:

Ambitionerne

Markedet for robotrådgivere har været i stor vækst de senere år. I dag er June (af Danske Bank) markedsleder, og forvalter lige over 2,5 milliard kroner. NORD.investments har med sin børsnotering ambitioner om at opnå endnu større markedsandele i Danmark, og vil derudover på sigt ekspandere til udlandet. NORD.investments regner med at forvalte cirka 5 milliarder kroner allerede i år 2023. Af nedenstående figur ses den forventede vækst i omsætning som selskabet forventer frem til år 2023:

 

Hvorfor vil NORD.investments børsnoteres?

Med sin børsnotering håber NORD.investments på at rejse mellem 45 og 55 millioner, som skal bistå til at fortsætte vækstrejsen. Men hvad skal pengene præcist bruges til? Det fremgår af selskabets investorbrochure, at pengene særligt skal bruges på at øge salget.

 

 

Derudover skal pengene gå til 1) produktudvikling, 2) finansielle licenser og compliance og 3) at komme ud på nye markeder. Ovenfor ser vi fordelingen.

Hvem er NORD.investments?

 

Anders Hartmann er CEO i NORD.investments. Han var i 2015 med til at stifte selskabet, og har været direktør siden da. Han har læst erhvervsøkonomi og international markedsføring på Copenhagen Business School. Allerede før han var med til at grundlægge robotrådgiveren, havde han haft flere succesfulde iværksætterventyr, hvor han har gjort sig erfaringer med techbranchen og scale-ups.

David Harboe er CTO i NORD. Han er co-founder, og lavede den første version af selskabets platform. Davids dybe tekniske baggrund og kommercielle tankegang har været med til at sikre selskabet en god position på markedet.

I NORD.investments bestyrelse sidder bestyrelsesformand Michael Albrechtslund, samt Christopher Hjelseth, Henrik Busch og Malene Ehrenskjöld.

 

Værdiansættelse

Selskabet er værdiansat på baggrund af den forvaltede formue, som er sådan robotrådgivere og kapitalforvaltere værdiansættes (forvaltet formue x multipel = værdiansættelse af selskabet).

NORD.investments har indhentet data på 11 kapitalrejsninger i EU og US for sammenlignelige konkurrerende robotrådgivere (fx Betterment, Wealthfront m.m) og hvor meget forvaltet formue de har haft ved deres forskellige kapitalrejsninger. I en sådan sammenligning og med en beregning med udgangspunkt i en forvaltet formue på 1,1 mia. DKK ved første handelsdag d. 21/5 burde NORDs multipel ligge på 0,33 (1,1 mia x 0,33 = 363 millioner værdiansættelse).

NORD er dog i IPO´en værdiansat med en multipel på ca. 0,18 svarende til en premoney valuation på 180 mio DKK og 200 mio DKK hvis alle warrants udnyttes.  NORD oplyser at multiplen på 0,18 er fastlagt ifm. forhåndstegningen af de mere end 35 mio DKK fra professionelle investorer, heriblandt nordens største fintech fond og en global fintech fond. Disse fintech VC´ere / fonde er specialiseret i fintech og har således meget stor viden om værdiansættelsen af robotrådgivere.  Disse professionelle investorer har altså købt sig ind til præcis samme IPO værdiansættelse som private nu også tilbydes at investere til.

Det er også den samme værdiansættelses model der har været anvendt ved NORDs tidligere kapitalrejsninger, fx . da der blev rejst kapital i marts 19 til multiplen 0,56, senere til multiplen 0,45, og senest i marts 2020 til multiplen 0,23. Multiplen ved IPO på de 0,18 af den forvalterede formue, er altså den hidtil laveste multipel der har været anvendt.

CEO, Anders Hartmann udtaler: “Vi mener altså at der er tale om en fair og helt rimelig værdiansættelse ift. til vores tidligere kapitalrejsninger og vores direkte sammenlignelige konkurrenter. Vi vil gerne have en god og positiv rejse med vores aktionærer, hvor vi forventer at mange også vil være kunder eller forventer at blive det, hvilket vi mener prissætningen af selskabet tager højde for.”

Tallene

  • Pris pr. aktie: DKK 11,30
  • Mindste tegning: DKK 3,995 (350 aktier)
  • Forhåndstegning:  35,7 mio. kroner
  • Markedsværdi (pre-money): 180 mio.
  • Tegningsperiode: 26. april 2021 – 10. maj 2021
  • Forventet første handelsdag: 21. maj 2021
  • Børs: Nasdaq First North Growth Market
  • Midlertidig ISIN: DK0061540267
  • Permanent ISIN: DK0061540184
  • Certified Advisor: TOFTE

Noget for dig?

Hvis du synes det lyder som en spændene investeringsmulighed er her et overblik over hvor du kan høre mere.

Podcast: Den 22. april kan du høre direktør Anders Hartmann fortælle om børsnoteringen i vores podcast Ophelia Invest Talks.

Investor Relations: Du kan læse mere om NORD og børsnoteringen på deres Investor Relations side.

Investorbrochure: Du kan læse deres Investorbrochure her.

Prospekt: Du kan læse deres prospekt her.

Sådan tegner du aktier

(Lånt fra Nord.investments website)

 

(Artiklen fortsætter under annoncen)

 

Disclaimer

Dette informationsmateriale samt tilhørende information skal ikke opfattes som rådgivning. Materialet er udarbejdet uden indblik i individuelle behov, risikotolerancer, mv. og kan på ingen måde erstatte professionel personlig rådgivning. Dette materiale er ikke udarbejdet i henhold til lovkrav beregnet til at fremme uafhængig investeringsanalyse. Sarah Ophelia Møss og Ophelia Invest kan ikke garantere at dette informationsmateriale er korrekt eller uden mangler, og kan ikke drages til ansvar for evt. fejl og mangler. Ophelia Invest og Sarah Ophelia Møss er ikke forpligtet til at opdatere dette informationsmateriale. Historiske afkast er hverken en garanti eller indikation på fremtidige afkast. Værdien af ens investeringer kan falde, såvel som stige, og investorer kan få mindre tilbage end de har investeret.