OrderYOYOs børsnotering skal hjælpe endnu flere små restauratører

I de seneste år takeaway blevet uhyre populært, og det udnytter diverse store madportaler. Man skulle umiddelbart tro, at det kommer de små restauranter og caféer til gode at der kommer flere takeaway ordrer, men sådan er det desværre ikke altid. Madportalerne tager nemlig typisk en meget stor del af overskuddet, hvilket presser de små restauranter økonomisk. Omvendt har de ikke rigtigt andre muligheder, da kunderne i dag er online. OrderYOYOs børsnotering skal hjælpe endnu flere små restauratører.

OrderYOYO tilbyder moderne, online bestillingssystemer til takeaway restauranter. Det blev den 11. juni 2021 annonceret at selskabet er på vej på Nasdaq First North Growth Market, en af de to danske minibørser. I denne artikel kan du blive klogere på hvad de laver, hvem de er og hvilke ambitioner de har, og på den måde vurdere, hvorvidt OrderYOYOs børsnotering er en investering, som passer godt til dig.

Hvad laver OrderYOYO

OrderYOYO tilbyder et moderne bestillings- og betalingssystem til takeaway restauranter, der ønsker at kunne servicere deres kunder online på deres egen hjemmeside og app. Igennem OrderYOYOs produkt, får restauranten mulighed for, få en moderne løsning som gør at restauranten kan modtage ordre online og samtidig modtage online betaling via MobilePay og diverse kortløsninger, samtidig med at restauranten kan fortælle sin egen historie og på den måde komme mere frem og stå stærkere i kampen om kunderne.

Selskabet tilbyder også 360° marketing, som sørger for at promovere på sociale medier og give en høj placering på Google. Derved mindes de sultne kunder om restauranten, i netop det øjeblik de har lyst til deres mad. Ved brug af deres ‘My Business’ app, kan takeaway ejerne optimere deres forretning, igennem daglige rapporter om hvordan de performer, og råd til hvordan de kan øge salget og effektiviteten. De får derved hjælp til kundeindsigt, relevante data og en unik promovering og eksponering, der hjælper dem til at vokse som virksomhed. I starten af et samarbejde tilbyder de en ‘Start-Up’ pakke, så man som virksomhed kommer godt i gang med samarbejdet med OrderYOYO.

Ambitioner

Hos OrderYOYO har de som mission, at takeaway-stederne skal genvinde ejerskab og kontrol over deres egen online takeaway virksomhed samt at være den foretrukne digitale samarbejdspartner til takeaway restauranterne. Igennem deres produkt, vil restaurantens kunder bestille direkte på takeawaystedet egen hjemmeside eller app – helt uden om madportalerne. Den enkelte restaurant bliver altså, ved at kunne fortælle sin egen historie, mere unik og ikke bare en ud af mange.

OrderYOYO rejser i forbindelse med børsnoteringen i alt 79,4 mio. kr., herunder 59,4 mio. kr. som offentligt bud og 20 mio. kr. som private placement. Virksomhedens nuværende investorer er Seed Capital, Vækstfonden, PreSeed Ventures, Damgaard Company (Preben Damgaard), SOFIDA (formand Jesper Johansen) samt de to stiftere Thor Angelo og Thomas Løth Paulsen, hvoraf Vækstfonden, SOFIDA og Damgaard Company investerer flere penge i selskabet, i forbindelse med børsnoteringen. 

I 2020 realiserede OrderYOYO en arr-vækst (tilbagevendende årlig omsætning) på 130 pct. fra 45 mio. kr. til 104 mio. kr. Dette skete efter underskuddet fra 2019 på 21,5 mio. kr. blev vendt til et positivt driftsresultat, EBITDA, på 12,7 mio.

Hvorfor vil selskabet på børsen

I OrderYOYO’s kernemarkeder, UK, Irland og Danmark, er der over 30.000 takeaway restauranter med egen levering, herunder over 27.000 i UK, hvor OrderYOYO i dag servicerer ca. 10 % af markedet. De oplever hele tiden stigende efterspørgsel, hvilket blandt andet ligger til grundlag for børsnoteringen. De midler der rejsen ved børsnoteringen skal bruges på at opnå større markedsandele i eksisterende markeder, samt at ekspandere til nye markeder. Hertil har de Tyskland i kikkerten, hvor de forventer at etablere sig på i 2022. Tyskland er nemlig det 2. største marked indenfor take-away i Europa, med over 24.000 selvstændige take-away restauranter med egen levering. 

Hvem er de?

OrderYOYO blev startet af Thor Angelo og Thomas Paulsen tilbage i 2014. I dag er Søren Gammelgaard  selskabets CEO. Han har været hos OrderYOYO i fire år, hvor han først var CFO. 

Bestyrelsen består af formand Jesper Johansen, og derudover Preben Damgaard Nielsen, Ulla Brockenhuus-Schack, Theis Regner Riber Søndergaard og Jacob Christian Bratting Pedersen.

Tallene

  • Pris pr. aktie: 13,60 DKK 
  • Mindste tegning: 3.808 DKK (280 aktier)
  • Forhåndstegning: 37,5 mio. DKK
  • Markedsværdi (pre-money): 673 mio. DKK
  • Tegningsperiode: 11. juni 2021 – 24. juni 2021
  • Forventet første handelsdag: forventet 02. juli
  • Børs: Nasdaq First North
  • Midlertidig ISIN: DK0061553914
  • Permanent ISIN: DK0061553831
  • Certified Advisor: Grant Thornton

Se og hør mere om OrderYOYO

Læs og hør mere her:

Podcast: Hør mere om OrderYOYO i vores podcast episode af Ophelia Invest Talks, hvor vi snakker med direktøren Søren Gammelgaard. Den udgives d. 12. juni.

Webinar: Mandag den 14. juni gæster CEO Søren Gammelgaard og bestyrelsesformand Jesper Johansen vores faste mandags-live program. Det foregår kl. 20-21 og livestreames direkte fra vores åbne facebookside. Alle kan se med uden tilmelding eller afgivelse af e-mail/automatisk tilmelding til nyhedsbrev eller lignende. Du kan hoppe direkte til eventsiden her.

Investor brochure: Du kan se selskabets investor brochure her

Prospekt: Du kan se prospektet her

Investor relations: Du kan læse mere om selskabet og holde dig opdateret her.

Vi håber du er blevet klogere på OrderYOYOs børsnotering og er bedre stillet i forhold til at vurdere om lige denne case er den helt rigtige for dig.

Disclaimer

Dette informationsmateriale samt tilhørende information skal ikke opfattes som rådgivning. Materialet er udarbejdet uden indblik i individuelle behov, risikotolerancer, mv. og kan på ingen måde erstatte professionel personlig rådgivning. Dette materiale er ikke udarbejdet i henhold til lovkrav beregnet til at fremme uafhængig investeringsanalyse. Sarah Ophelia Møss og Ophelia Invest kan ikke garantere at dette informationsmateriale er korrekt eller uden mangler, og kan ikke drages til ansvar for evt. fejl og mangler. Ophelia Invest og Sarah Ophelia Møss er ikke forpligtet til at opdatere dette informationsmateriale. Historiske afkast er hverken en garanti eller indikation på fremtidige afkast. Værdien af ens investeringer kan falde, såvel som stige, og investorer kan få mindre tilbage end de har investeret.

Ophelia Invest har en samarbejdsaftale med OrderYOYO og modtager penge for at gøre opmærksom på selskabet. Vi stræber dog altid efter at være nysgerrige, objektive og have fokus på oplysning.