SameSystem gør livet lettere for detailbutikker som IKEA og Bestseller

(Reklame) SameSystem har allerede en imponerende kundeliste, og servicerer i dag bla. virksomheder som IKEA og Bestseller. Selskabet, som tilbyder et komplet planlægningssystem til blandt andet detailbutikker, har planer om at ekspandere, og vil have endnu flere virksomheder til at bruge deres software. Derfor vil SameSystem børsnoteres på Nasdaq First North, hvilket blev offentliggjort mandag den 31. maj 2021. Læs med her, og bliv klogere på virksomheden og hvorvidt det er en investering for dig.

Hvad laver SameSystem?

SameSystem kan kaldes et ‘All-in-one’ planlægnings- og administrationssystem – det er nemlig et system, der er skabt som en mere effektiv måde at drive og optimere butikker. Hos SameSystem kan en butik få alt sit administrative arbejde samlet et sted. Systemet bliver sat op efter butikkens anvisninger, så den kan drives præcis som de ønsker det og efter deres eventuelle overenskomst. Systemet kan stå for alt fra vagtplanlægning til budgetter og opgaver fra HR-afdelingen. Når eksempelvis vagtplanen skal lægges, tager systemet højde for travlhed og minimumsbemanding, så man aldrig mangler folk. Systemet kan nemlig, ved brug af kunstig intelligens, forudse hvor travlt der bliver fra time til time, så man altid er det optimale antal medarbejdere til stede. Den kan derudover fordele opgaver og underrette ledige medarbejdere ved sygdom.

SameSystems værktøjer, gør det muligt for butikkerne at flytte en masse tid fra det administrative og ud til kunderne, da de automatiske lønkørsler og digitale kontrakter reducerer mængden af papirarbejde og forhindrer de menneskelige fejl. Systemet kan desuden kobles sammen med virksomhedens andre IT-systemer, så det hele holdes samlet.

Med den medfølgende app, bliver planlægningen for medarbejderne også nemmere, da de altid kan se deres egne og ledige vagter, samt tjekke ind og ud når de møder og går, så de får løn for præcis den tid de har været der. Det er desuden nemt at rapportere alt fra fravær til time- og ferieregnskaber.

Det er altså et system, som både gør hverdagen nemmere og sparer tid og kræfter, og som bruges af nogle af de største retailvirksomheder som fx IKEA, Bestseller, Hugo Boss, Ralph Lauren, Matas, Normal og SportsMaster.

Hvad er ambitionerne?

SameSystem blev opstartet med ambitionen om, at skabe en mere effektiv måde at drive og optimere butikker. Det har siden start været målet, at det skulle være en løsning, som kom både ledere, ejere og medarbejdere til gode. Visionen har haft fart på siden begyndelsen, da virksomheden har udviklet sig fra at være et vagtplanlægningssystem til at være en komplet løsning til driften af en butik. Selvom systemet allerede er spækket med smarte og tidsbesparende løsninger, kommer der hele tiden flere værktøjer og automatiseringer til. De går på Nasdaq First North Premier Growth Market for at rejse 75 millioner gennem udstedelse af nye aktier.

Hvorfor vil de børsnoteres 

SameSystem er allerede repræsenteret i 21 lande, men håber på med børsnoteringen og kapitalen derfra, at de i den anden del af 2021 kan fortsætte deres allerede igangværende vækststrategi, så de kan blive den førende WFM-udbyder butiksbaserede detailhandlere og fødevareleverandører i Europa. De forventer, at øge deres ARR (Annual Recurring Revenue) med en årlig vækstrate på 41% over de næste tre regnskabsår.

Provenuet fra børsnoteringen planlægges at anvendes således: 60% på markedsudvidelse, 30% på produktudvikling og 10% på direkte og indirekte omkostninger:

Hvem er SameSystem?

Virksomhedens administrerende direktør er Henrik Salicath (billedet). Han har en stærk baggrund i ledelse inden for økonomi, generel ledelse, salg og marketing og har over 20 års international forretningserfaring, som han har fået ved at arbejde og bo flere forskellige steder i verden.

SameSystem blev startet i 2008 af Henrik Ritlov, der dengang havde mere end 20 års erfaring med ledelse inden for detailhandlen og ønskede at optimere driften. I dag er det blevet til 120 medarbejdere, som arbejder fra 10 kontorer fordelt over 10 forskellige lande.

Bestyrelsen består af bestyrelsesformand Søren Elmann Ingerslev, og medlemmerne Hans Henrik Hoffmeyer, Birgitte Nielsen og Thomas Bo á Porta.

Tallene

 • Pris pr. aktie: 6,80 DKK
 • Mindste tegning: 4.080 DKK (600 aktier)
 • Forhåndstegning: 44,5 mio. DKK
 • Markedsværdi (pre-money): 374.755.480 DKK
 • Tegningsperiode: 31. maj 2021 – 11. juni 2021
 • Forventet første handelsdag: 21. juni 2021
 • Børs: Nasdaq First North Premier Growth Market
 • Midlertidig ISIN: DK0061551116
 • Permanent ISIN: DK0061551033
 • Certified Advisor: Grant Thornton

Se og hør mere om SameSystem

Hvis du vil vide mere om SameSystem, kan du læse det her:

 • Investor brochure: Du kan se deres investor brochure her.
 • Prospekt: Du kan læse selskabets prospekt her.
 • Investor relations: Du kan finde anden relevant information på deres hjemmeside her.
 • Podcastepisode: Lyt til vores snak med SameSystems direktør, udgivet mandag den 31. maj
 • Webinar: Den 2. juni klokken 20.00 afholder vi et webinar med SameSystem. Du kan se det på vores Facebook side, og det vil også blive delt i grupperne.

Disclaimer

Dette informationsmateriale samt tilhørende information skal ikke opfattes som rådgivning. Materialet er udarbejdet uden indblik i individuelle behov, risikotolerancer, mv. og kan på ingen måde erstatte professionel personlig rådgivning. Dette materiale er ikke udarbejdet i henhold til lovkrav beregnet til at fremme uafhængig investeringsanalyse. Sarah Ophelia Møss og Ophelia Invest kan ikke garantere at dette informationsmateriale er korrekt eller uden mangler, og kan ikke drages til ansvar for evt. fejl og mangler. Ophelia Invest og Sarah Ophelia Møss er ikke forpligtet til at opdatere dette informationsmateriale. Historiske afkast er hverken en garanti eller indikation på fremtidige afkast. Værdien af ens investeringer kan falde, såvel som stige, og investorer kan få mindre tilbage end de har investeret.

Ophelia Invest har en samarbejdsaftale med selskabet og modtager penge for at gøre opmærksom på selskabet. Vi stræber dog altid efter at være nysgerrige, objektive og have fokus på oplysning.