Svar til opgave 8 – Nøgletal til at vurdere udbyttebetalende aktier


udbyttebetalende aktier

Svar til opgave om udbyttebetalende aktier

I denne video vil der komme svar til opgave 8, som omhandler udbyttebetalende aktier. Opgavens case tager udgangspunkt i selskabet Carlsberg. Dette selskab er på mange måder et eksemplarisk tilfælde, når det kommer til de udbyttebetalende nøgletal. På alle parametrer formår Carlsberg at skille sig positivt ud. Dette betyder dermed, at casen er en oplagt skabelon for dine fremtidige analyser. 

I opgaven anvendes følgende nøgletal: 

  • Udbyttebetalingen
  • Dividend Yield = Udbetalt udbytte / Aktiens kurs *100
  • Payout ratio = Udbetalt udbytte / Resultat efter skat *100
  • ROE = Resultat efter skat / Egenkapitalen *100

Hvis du ved første øjekast finder dette en smule uoverskueligt så fortvivl ej. I videoen gennemgås fortolkningen af disse nøgletal samt udpensle, hvordan vi finder disse informationer i et regnskab. Meningen med dette er at klæde dig på til dine kommende analyser. 

De udbyttebetalende aktier er et utrolig spændende emne. Evnen til at finde frem til disse i praksis er således en vigtig forudsætning. Forhåbentlig giver videoen og undervisningsartiklerne dig blod på tanden til at fortsætte din jagt mod den “gode” investering. Husk at disse koncepter kan føles komplekse og svære. Det er derfor helt naturligt, hvis du har brug for at se videoen mere end en gang. Hvor der er vilje er der vej.

Kender du vores podcast Ophelia Invest Talks? Der har vi et væld af spændende podcast-episoder fx til læring på farten. Husk også at du kan se emnerne for alle kommende online foredrag i vores eventkalender.

Læg en kommentar